spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăEconomieAcţiunile producătorilor de tutun se prăbușesc după anunțul că guvernul american ar...

Acţiunile producătorilor de tutun se prăbușesc după anunțul că guvernul american ar putea reduce conţinutul de nicotină al ţigărilor

-

Acţiunile producătorilor de ţigări au înregistrat scăderi semnificative după ce în presă au apărut zvonuri că Guvernul american analizează o reglementare care ar reduce conţinutul de nicotină al ţigărilor până la un nivel care nu creează dependenţă, transmite Bloomberg conform Agerpres.

- Reclama -

Luni, capitalizarea de piaţă a grupului Altria Group Inc., producătorul ţigaretelor marca Marlboro, a scăzut cu aproape şase miliarde de dolari în timp ce marţi dimineaţa acţiunile British American Tobacco Plc au scăzut cu până la 6,6%. Titlurile Imperial Brands Plc s-au depreciat şi ele cu până la 5% la bursa de la Londra.

Potrivit Wall Street Journal, care citează surse din apropierea acestui dosar, Administraţia Biden are în vedere o reglementare care ar reduce conţinutul de nicotină al ţigărilor. De asemenea, Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) ar putea interzice ţigările mentolate, susţine articolul din Wall Street Journal.

Industria ţigaretelor se aşteapă de mai mulţi ani la o decizie cu privire la conţinutul de nicotină. FDA a declarat încă din 2018 că intenţionează să adopte o astfel de reglementare, ceea ce a determinat grupul Altria la acea dată să spună că nu este clar dacă o astfel de măsură poate fi pusă în practică sau dacă va duce la reducerea fumatului.

Astfel de reglementări vor avea un „impact sever” asupra industriei tutunului dar cel mai probabil va fi nevoie de mai mulţi ani pentru implementarea lor, estimează Adam Spielman, analist at Citigroup. „Realitatea politică cere existenţa unor alternative răspândite care sunt recunoscute ca având un grad mai mic de risc. În prezent, sunt foarte puţine produse de acest fel”, a subliniat Adam Spielman.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...