A transformat Pentagonul insecte în arme biologice?

0
113

Congresul american a susținut un amendament la bugetul american pentru apărarea=pentru 2020, care ar putea forța o investigație în privința afirmațiilor potrivit cărora Pentagonul a aruncat insecte, inclusiv căpușe, într-un program secret.

Republicanul  Christopher Smith (R-New Jersey), co-președinte al unei comisiii, a pus public mai multe întrebări despre presupusul program de „bioweaponizare” și despre posibilele efecte secundare, inclusiv despre eventuala răspândire a bacteriilor infectate. 

„Americanii au dreptul să știe dacă toate acestea sunt adevărate”, a spus Smith într-un comunicat de presă. „Și au făcut aceste experimente cauzate de boala Lyme și de alte boli cauzate de căpușe pentru a muta și a răspândi? Cine a comandat-o? Au fost eliberate căpușe?

Modificarea versiunii bugetare a Parlamentului privind apărarea pentru 2020 ar impune Departamentului  Apărarii să explice dacă armata americană a experimentat într-adevăr cu căpușe  și alte insecte între anii 1950 și 1975.

Dacă se dovedește a fi adevărat, inspectorul general trebuie să prezinte Congresului informații cu privire la întinderea și scopul cercetării.

Zvonurile au persistat ani de zile de cercetători de la New York, Plum Island și Fort Detrick din Maryland, care au efectuat experimente pe insecte pentru a le transforma în arme biologice, deși nu s-au găsit încă dovezi concludente ale unor astfel de programe biowarfare.