spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăFapt DiversA murit Uggie, terierul devenit celebru prin filmul "The Artist"

A murit Uggie, terierul devenit celebru prin filmul „The Artist”

-

Uggie, terierul Jack Russell care a devenit celebru în lumea întreagă prin filmul “The Artist”, a murit săptămâna trecutà la vârsta de 13 ani. Informaţia în exclusivitate a fost dată de situl de informatii TMZ, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

Uggie, suferind de un cancer la prostată, a fost eutanasiat vinerea trecută la Los Angeles, anunţă situl american de informatii TMZ citând spusele proprietarului căţelului. « Ultimele sale săptămâni au fost extrem de dificile » a precizat Omar von Müller.

Actorul patruped jucase în numeroase filme şi publicităţi începând cu vârsta de 3 ani dar a devenit un star în 2012 când a apărut alături de Jean Dujardin în pelicula « The Artist », un film mut în alb şi negru care avea să cucerescă 5 premii Oscar. Uggie, personaj-cheie în campania de seducţie dusă la Hoolywood de promotorii filmului francez, a fost şi el recompensat cu nenumărate premii. La Cannes a primit de exemplu « La Palme Dog » în 2011 iar la Beverly Hills, un an mai târziu, îi era decernată « Zgarda de aur ». In fine, pe « Walk of Fame », celebrul trotoar al celebrităţilor de la Hollywood, Uggie şi-a lăsat şi acolo urma – mai exact amprentele celor patru lăbuţe.

Contrar altor actori canini, Uggie a fost nevoit să se retragă de pe platourile de filmare în plină glorie – imediat după « The Artist », în 2012 – suferind de o misterioasă boală neorologică. O boală care nu l-a împiedicat să-şi « redacteze » însă memoriile ajutat fiind de biografa sa americană Wendy Holden. Aveam să descoperim atunci printre altele debuturile sale dificile pe marele ecran, apoi gloria cu “The Artist”, starurile alături de care a jucat precum George Clooney şi Jessica Simpson şi slăbiciunea sa pentru … pui şi hot-dogs.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...