spot_img
22.1 C
București
sâmbătă, iunie 29, 2024
AcasăDezvaluiriSUA anunță că vor fi ridicate vizele pentru polonezi. România mai așteaptă

SUA anunță că vor fi ridicate vizele pentru polonezi. România mai așteaptă

-

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat luni că este încântat de faptul că Polonia este aproape de a fi eligibilă pentru programul Visa Waiver, care permite cetăţenilor din majoritatea statelor UE să călătorească în SUA fără vize, relatează Reuters conform Radio Europa Liberă.

- Reclama -

„Sunt încântat să văd că Polonia este aproape de a fi eligibilă pentru programul Visa Waiver”, a declarat vicepreședintele SUA.

- Advertisement -

Mike Pence se află în Polonia, unde a avut întrevederi cu președintele de la Varșovia, Andrzej Duda. Pence îl reprezintă în această vizită pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, care și-a amânat vizita din cauza uraganului Dorian.

Aproximativ 10 milioane de polonezi locuiesc în Statele Unite, fiind astfel una dintre cele mai mari minorităţi etnice din ţară.

- Advertisement -

În decembrie 2018, Comisia Europeană a făcut din nou apel la Statele Unite să elimine vizele de călătorie pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Cetăţenii din cinci state membre UE – România, Bulgaria, Cipru, Croaţia şi Polonia – au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite.

În timpul întrevederii de la Varșovia, președintele Duda a spus că țara sa ar putea decide până la finalul lui 2019 locul în care vor fi suplimentate trupe americane suplimentare, asupra cărora există negocieri între cele două state. Polonia s-a oferit să plătească din bugetul propriu construirea bazelor americane de pe teritoriul său, în scopul întăririi flancului estic.

La recenta vizită în Statele Unite, și președintele român, Klaus Iohannis, a vorbit despre suplimentarea numărului de militari americani care staționează pe teritoriul României, pentru întărirea securității.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img