Din documentele publicate luni de Rise Project reies, printre altele, detalii despre una din investițiile făcute de Tel Drum la reședința lui Liviu Dragnea din Alexandria: bucătăria de vară. De amenajare s-a ocupat o firmă din București „cu expertiză în amenajări la Parlament și BNR”. De asemenea, apar numeroase detalii despre o misterioasă vilă privată în Mamaia, plătită tot de Tel Drum. Documentele ar fi fost găsite într-o mapă roșie.
„14.518 euro a cerut o firmă din București (Mcomob Service), cu expertiză în amenajări la Parlament și BNR, ca să rezolve bucătăria de vară. Oferta este însoțită de scheme elocvente. Lux total, culori calde, linii clasice, stil american, electrocasnice ultimul răcnet integrate artistic în corpurile de lemn masiv. Peretele cu grătar face 2.100 euro. Cel cu aragaz, 5.800”, scriu jurnaliștii de la Rise Project.
Aceștia mai arată că în „mapa roșie” găsită în valiză se află și „cinci coli A3 cu un proiect faraonic” al unei vile private din Mamaia. Este vorba de o vilă cu cinci nivele și 1.015 metri pătrați.
„Mastodontul e o misterioasă vilă privată din Mamaia. Există aici și camera majordomului, de 11,63 mp, cam cât un dormitor normal dintr-un bloc comunist. Omul deretică 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc. Etaj cu etaj, planurile din mapa roșie invită la un tur de castel. La intrarea principală, traversezi o terasă mare cu pardoseală și scări placate cu piatră naturală, tencuieli decorative, apoi o ușă dublă, treci un vestibul ca la casele boierești, urmează un hol cât sufrageria ta și aici ai de ales. În stânga e sala tronului, adică un “spațiu de primire” de 44 mp. Merită: pereți stucco veneziano, piatră naturală, canapele, măsuțe, bar, relaxare, tot tacâmul. La dreapta, după scara interioară care încolăcește liftul, dai în sala de mese (48,4 mp) vecină cu bucătăria. Ambele, înconjurate de terase imense cu balustrade de inox și mozaicuri. Servitorul stă în aripa utilitară, lipit de spălătorie, lângă cele trei grupuri sanitare de la parter, nu departe de centrala termică. Etajul 1 e compus din vreo trei dormitoare echipate cu băi, două livinguri, altă sală de mese, cameră de relaxare, bucătărie etc. Dormitorul baronial se află la etajul 2, întins pe 36,16 mp, cam cât o garsonieră din București, la care mai pui un dressing de 20 mp, un balcon pe toată lățimea și două băi în oglindă. Livingul și biroul ocupă fiecare aproape 30 de mp, dar sunt despărțite de o bucătărie cu un balcon cât ea. Holul lat de la 2 continuă cu două băi și încă un dormitor care corespunde prin dressing cu cel mare. Distracția explodează la etajul 3, unde liftul te lasă în epicentrul unei terase circulabile de 200 mp. La nevoie, o baie imensă își face datoria. Și mai e un un etaj. La 4, deasupra marii terase, e prevăzută o alta ceva mai intimă, de 36 mp”, este descrierea planurilor găsite în mapa roșie din valiză.
Jurnaliștii de la Rise Project arată că Nicoleta Pene a păstrat facturile, devizele de plată și alte documente legate de negocierile cu firmele de amenajare interioară. „Până pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota că dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, niște finisaje la etajul 4, fațadă, instalație electrică și balustrade metalice. Pentru geamuri de la balustrade și rulourile exterioare, o companie de profil din Constanța (Ghereon Plast) a cerut alți 8976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Județean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-șef al județului timp de 15 ani, decedat în 2016. Dau clasă 460 mp de marmură, diferite sortimente, și 300 mp de granit pentru terase. În total, 41.600 de euro – fără manoperă, și încă 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicolete Pene, am găsit oferte de marmură și o factură proformă din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv și stratificat. Plătite de Tel Drum”, precizează Rise Project.