spot_img
22.5 C
București
miercuri, iunie 26, 2024
AcasăJustitieKovesi anunţă că nu demisionează

Kovesi anunţă că nu demisionează

-

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu îşi dă demisia şi că nu au fost delegate atribuţiile manageriale, în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind procedura revocării sale de către preşedintele Klaus Iohannis.

- Reclama -

„Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”, se arată într-un răspuns al Laurei Codruţa Kovesi, pentru MEDIAFAX.

- Advertisement -

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, la începutul lunii iunie, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img