„E într-o perioadă de ucenicie. O fi prelungit-o, trebuia să fie mai scurtă. În măsura în care nu face mare lucru se simte obligat să vorbească la o lună despre asta. E o perioadă de acomodare, cu propriii consilieri. Aud că nu o să participe la Summit-ul ceremonial de la Auschwitz, o să trimită un consilier prezidențial.Aud că evită participarea la conferința pentru securitate din 7 februarie de la Munchen, care este principalul forum de reflecție strategică Est-Vest, adică Statele Unite, Europa, Rusia și China. Probabil e prea devreme. Ceea ce ar putea să fie un risc, între ghilimele, un risc benign, este să rămână agățat de ceea ce crede că l-a făcut sau a fost unul din autorii câștigului său în noiembrie și anume această corespondență în timp real pe Facebook, cu cei care pe care-i cunoaște, pe care nu-i cunoaște”, a spus la DIGI 24 analistul Emil Hurezeanu.
Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat la Digi24 gestul președintelui României de a face un bilanț la sfârșitul primei luni de mandat. Deși recunoaște că nu se numără printre cei care cred că Iohannis „n-a decolat”, Emil Hurezeanu spune că acesta „are o logică încă necristalizată a exercițiului prezidențial și a comunicării privind acest exercițiu”.
„Acest stil s-ar putea să-i concentreze mai multe energii decât activitatea, decât ar avea nevoie în acțiunile prezidențiale. Nu sunt partizanul închistării președintelui, dar intrând în șuvoiul ăsta al comunicării moderne riscă să se trezească cu scrisori deschise din partea unui medic stagiar, a unui economist de la fundația Universității Mării Negre care îi cere să se pronunțe în legătură cu situația din Moldova. El nu este un comandant al oștilor de strânsură, cu tot respectul pe care-l am pentru oamenii care au dreptul să gândească. Un registru paralel trebuie să fie legătura cu electoratul. Are obligații de a ocupa locul formal”, a mai spus Emil Hurezeanu la Digi24.
- Advertisement -