spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăhighlightPercheziții la ferma lui Toni Greblă, din Telești

Percheziții la ferma lui Toni Greblă, din Telești

-

Mai multe echipaje ale polițiștilor și jandarmilor au descins, joi, la ferma fostului senator PSD, Toni Greblă, din localitatea Telești, în apropiere de Târgu-Jiu, unde acesta ar deține o crescătorie de struți, transmite Agerpres.
Toni Greblă este suspectat că ar fi avut venituri financiare de pe urma acestei ferme pe care însă nu le-a declarat.

Judecătorul CCR Toni Greblă a fost adus joi la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Greblă a fost adus cu mandat pentru a fi audiat într-un dosar în care există suspiciuni că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit DNA. Greblă ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW şi două rochii de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia. Judecătorul CC a declarat, la ieşirea de la DNA, că faptele de care procurorii îl acuză nu au nicio legătură cu activitatea sa la CC, precizând că mai împrumuta o maşină de la Ion Bîrcină, dar „era în familie”.
Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis joi agenţiei MEDIAFAX, că procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Toni Greblă, senator până în 18 decembrie 2013, în prezent judecător la Curtea Constituţională, că este urmărit penal, fiindu-i prezentate acuzaţiile.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img