COMENTARIU DE CHRIS TERHEȘ, COALIȚIA ROMÂNILOR DIN SUA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI (PRELUARE FACEBOOK):
Exemplu recent care dovedeste, inca odata, de unde s-a inspirat Romania in lupta anticoruptie
„Cruciada anticoruptie nu are legatura cu politica ci rezulta din necesitatea de a respecta legea. Aceasta campanie nu e legata de o regiune ci se duce in toata tara. Procedurile investigative nu au legatura cu politica. […]
In acest caz particular, bineinteles [anchetatorii] sunt ghidati de consideratii legale si de inevitabilitatea pedepsirii oricarei infractiuni comise, fie ea economica sau de orice alta natura. […]
Prin urmare, totul trebuie lasat autoritatilor de investigare si, in cele din urma, organelor judiciare care sunt capabile si autorizate sa decida asupra ilegalitatii anumitor actiuni”.
Nu, citatul de mai sus nu este din Kovesi, Lazar, Iohannis, Danilet, CSM sau propaganda Noii Securitati din Romania.
Cele de mai sus au fost spuse de purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitry Peskov, intr-o conferinta de presa pe data de 7 feb. 2018 , dupa ce primul-ministru al Republicii Daghestan, impreuna cu cei doi vicepresedinti ai sai, au fost arestati de autoritatile ruse pentru… coruptie.
Actiunea din Daghestan a inceput in ianuarie, cand o „comisie speciala” a inceput examinarea modului cum aceasta republica din cadrul Federatiei Ruse respecta legea.
Astfel, la mijlocul lui ianurie Procurorul General al Rusiei a trimis un grup de 38 de procurori pentru a verifica activitatea autoritatilor din Daghestan.
Dupa arestarea celor de mai sus, pe data de 5 feb., presedintele Republicii Daghestan a demis primul-ministru, iar pe data de 7 feb. parlamentul republicii a numit un nou prim-ministru, in persoana lui Artyom Zdunov.
http://tass.com/politics/989065
Odata numit, Zdunov a anuntat o „cruciada anticoruptie in republica”.
https://en.crimerussia.com/…/new-prime-minister-of-dagesta…/
Explicand aceste actiuni ale procuraturii ruse, purtatorul de cuvant de la Klemlin a explicat ca „orice persoana trebuie sa respecte principiul legalitatii si inevitabilitatea de a fi tras la raspundere penala”.
Intrebat daca nu cumva o asemenea actiune a organelor de represiune rusesti ar duce la destabilizarea republicii caucaziene, purtatorul de cuvant a lui Putin a respins ca „incorecte” asemenea afirmatii.
Acesta a explicat ca actiunea organelor procuraturii vizeaza „protectia locuitorilor impotriva coruptiei si imbunatatirea nivelului de trai”.
https://en.crimerussia.com/…/anti-corruption-crusade-goes-…/
DESPRE LUPTA ANTICORUPTIE DIN RUSIA
„Lupta impotriva coruptiei in Rusia, indiferent de rangul persoanei, nu este o tendinta de scurta durata, ci o politica de stat pe termen lung”, a declarat Valentina Matviyenko, presedintele Consiliului Federatiei Ruse, intr-un interviu acordat ziarului Izvestia pe data de 23 mai 2017.
„Vedem ca un lucru foarte temeinic dar in acelasi timp dificil de a epura guvernul, institutiile de aplicare a legii si intreaga societate de un asemenea rau cum e coruptia. Iar acest proces va dura”, a spus aceasta.
Coruptia „ne efecteaza nu doar economic, ci si moral”, a mai spus Matviyenko.
Vladimir Putin „urmeaza aceasta linie in mod consecvent si dur, indiferent de rangul celui acuzat”, a explicat aceasta.
„A fost pronuntata o lupta fara compromisuri impotriva oricarei persoane care isi baga mana in buzunarul statului, cere mita, etc”, a spus Matviyenko.
Aceasta a considerat ca o atentie sporita ar trebui sa se acorde prevenirii coruptiei, „eliminand conditiile care incurajeaza abuzul”.
Ea a reiterat ca oficialii inalti ori parlamentarii nu doar ca intocmesc o declaratie privind veniturile, dar raporteaza inclusiv cheltuielile si sursele lor.
„Acestia isi asuma o responsabilitate imensa daca ofera informatii inexacte”, a mai spus aceasta.
http://tass.com/politics/947071
Comentariu:
Spusele lui Matviyenko ori a purtatorului de cuvant al lui Putin parca sunt din Kovesi. Sau invers.
Oricum, dupa cum vedeti, Putin este mare luptator cu coruptia din Rusia. Coruptii, insa, sunt gasiti doar la oponenti politici.
Cum am mai explicat in diferite pozitii publice si postari anterioare, mijloacele si metodele de „combatere” a coruptiei practicate in Romania sunt inspirate din Rusia lui Putin.
Mai sus aveti un exemplu recent, care de la practica organelor si pana la retorica publica se potriveste PERFECT cu ceea ce se intampla in Romania de ani de zile.
Daca pe timpul lui Stalin se canta „Stalin si poporul rus, libertate ne-a adus”, acum propaganda Noii Securitati din Romania poate la fel de bine canta: „Putin si poporul rus, anticoruptie ne-au adus”.