spot_img
15.9 C
București
sâmbătă, noiembrie 2, 2024
AcasăAnalizeȘantajul DNA din CSM se CONFIRMĂ: COLONELUL DRAGOMIR A AVUT DREPTATE

Șantajul DNA din CSM se CONFIRMĂ: COLONELUL DRAGOMIR A AVUT DREPTATE

-

- Reclama -

În urmă cu exact o săptămînă, fostul colonel Daniel Dragomir avansa poate cea mai stupefiantă acuzație din ultima vreme cu privire la DNA: aceea că 11 membri ai CSM dintr-un total de 19 ar fi șantajați discret de către Laura Kovesi cu dosare penale deschise in rem, scrie Inpolitics.

Dragomir făcea afirmațiile respective după ce 11 din 19 membri ai CSM votaseră decizia care stabilea că fostul sereist adusese atingere, prin pozițiile sale, independenței și imaginii justiției.

”Constat cu amărăciune că este deja o practică a PFA Kovesi care folosește CSM pentru a bloca orice încercare de demascare a unor abuzuri și ilegalități.

Am cinci întrebări pentru cei 11 CSM-iști:

1. Ați avut discuții, relaționări, presiuni, contacte formale sau informale, oficiale sau private cu reprezentanți ai DNA sau ai serviciilor secrete pe tema acestei decizii?
2. Când, cum, unde, care au fost participanții, în ce context, dacă ați documentat sau înregistrat aceste contacte operative?
3. Dacă actualii procurori de vază ai DNA (“reginele castelului”) s-au exprimat fățiș și public împotriva mea anterior deciziei CSM, ăsta vi se pare stat de drept și independența justiției?
4. Dacă fățiș și public, acești procurori DNA au fost susținuți de înalți oficiali ai serviciilor secrete, ăsta vi se pare stat de drept și independența justiției?
5. Dacă aveți cunoștință de dosare deschise in rem asupra domniilor voastre la nivelul DNA, când au fost acestea deschise și în ce context?”scria, pe blog, Dragomir, după votul din CSM.

Timp de o săptămînă, nu a existat nicio reacție la aceste întrebări din partea CSM.

Iată, însă, că un incident de proporții pare să confirme în mod spectaculos dezvăluirile lui Dragomir.

Judecătoarea Evelina Oprina, membră a CSM a relatat în această seară, la emisiunea ”România 9” a TVR, moderată de Ionuț Cristache, că votul judecătorilor din CSM cu privire la avizul pe legile justiției a fost schimbat surprinzător, peste noapte, deși inițial se ajunsese la un acord în unanimitate.
În sedința informală de dinainte se ajunsese la un acord cu privire la pachetul pe legile justiției, conform celor spuse de judecătoarea CSM. În ședința formală de a doua zi, 10 judecători și-au schimbat votul.

“Până în preziua avizului negativ, am lucrat până târziu și a existat unanimitate pe propunerile pachetului de legi pe justiție. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observații. Eram cu toți convinși că votul era unul favorabil, cu observații. Nu știu ce s-a întâmplat peste noapte. Am fost surprinsă de acest vot negativ care a ieșit peste noapte” a spus Evelina Oprina în direct la TV, conform DCNews.

Judecătoarea a povestit că legile justiției erau necesare și elaborarea lor a pornit în urmă cu câțiva ani chiar de la CSM. Ele au fost preluate pe rând de Raluca Prună, Florin Iordache și în cele din urmă de Tudorel Toader. Ea a precizat că nici până astăzi nu și-a dat seama ce i-a făcut pe colegii săi judecători din CSM să se răzgândească peste noapte și să își schimbe votul.

Dacă cei 10 membri ai CSM care și-au schimbat votul peste noapte în cazul legilor justiției se regăsesc între cei 11 membri ai CSM care au dat un verdict greu sustenabil în cazul lui Dragomir și despre care acesta spune că sunt șantajați de către DNA, se cheamă că justiția din România are o problemă maximă.
Verificarea se poate face ușor, numai voință să existe, în acest sens.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img