spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriISIS și Coldea

ISIS și Coldea

-

O stire cu un impact devastator a trecut ieri aproape neobservata. Mediafax relateaza ca in anul 2015, trei membri ai organizatiei teroriste Statul Islamic au tranzitat Romania pentru a se alatura Jihadului in Siria. Unul din acestia era pregatit pentru a reveni si coordona atacuri teroriste in Europa de vest.Cea mai grava actiune a lui Coldea SRL a fost deturnarea serviciului de la scopul constitutional al acestuia, scrie pe blog fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.

 POSTAREA LUI DANIEL DRAGOMIR:

In ansamblul general al sistemelor de securitate ale aliatilor nostri, SRI detine un loc foarte important. Poate cel mai important este acela de a preveni si combate cu eficienta amenintarile teroriste.

Coldea a deturnat interesele constitutionale si resursele serviciului pentru interesele sale personale: putere politica,  combinatii de PR, jocuri subterane de influenta, cash cat mai mult de la firmele sale de casa, vacante cu politicieni (cazul Sebastian Ghita NU este singular, vom afla in curand si despre altii si alte destinatii exotice), sorici de porci bine afumati. Dar mai ales multa putere, cu care se joaca si astazi.

In timpul in care trei operativi ai Statului Islamic treceau neobservati prin Romania, statul paralel ne dadea la TV si ne lua ochii cu un serial cu catuse si penali.

Daca vreun operativ terorist, a trecut prin Romania (cu sau fara vreo retea de facilitare locala) si comite un atentat in Occident, aliatii nu ne vor ierta.

Daca vreun operativ terorist a trecut prin Romania catre o zona de conflict si a comis vreun atac impotriva unor soldati aliati, partenerii nu ne vor ierta.

Va asigur de asta. Stiu bine ce vorbesc. Pe parteneri nu putem sa ii pacalim cu prejudicii, povesti, rechizitorii literare si petarde mediatice.

Ei trebuie sa raspunda:

Coldea Florian, Cozma Sorin Gabriel, Stan Adrian Viorel (cei care conduceau destinele anti-tero) trebuie trasi urgent la raspundere cu privire la acest urias esec.

Trebuie sa raspunda urgent ce masuri si activitati au derulat si care au condus la acest esec. Situatia trebuia analizata si masuri concrete trebuie luate ca mecanismul care nu a functionat sa fie inlocuit sau imbunatatit de urgenta.

Comisia parlamentara de control a SRI trebuie informata (in SUA, esecurile operative in zona anti-terorista fac intotdeauna obiectul informarii  de urgenta a Congresului si Senatului) si trebuie sa cerceteze aceste aspecte.

Din datele pe care le am, dupa plecarea Coldea SRL se depun eforturi uriase de catre noua conducere a serviciului si de catre cadrele unitatii anti-teroriste pentru a rezolva probleme lasate in urma de Coldea si acolitii sai.

Acest efort trebuie incurajat si trebuie sa continue.

Este vorba nu doar de interesele comune ale aliatilor, este vorba de vietile romanilor.

Nu veti regasi realizarile serviciului in lupta anti-terorista in bilanturi sforaitoare si nici la echipele mixte ale campului tactic. Ele se obtin greu, cu o munca tenace, zi de zi ora de ora. Pentru siguranta romanilor.

Sa dai biletele unui judecator e simplu, sa prinzi un operativ terorist e mai greu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img