spot_img
0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Iohannis, golful și Baronul Pușculiță din Sibiu

EXCLUSIV/ Iohannis, golful și Baronul Pușculiță din Sibiu

-

- Reclama -

Inaugurarea de către președintele Klaus Iohannis a unui resort de golf în week end lângă Alba Iulia are legătură cu implicarea unui apropiat al său, Werner Keul, în afacere. Mai precis acesta ar fi fost implicat în construcția resortului prin firma sa WK, susțin surse consultate de FLUX 24.

- Reclama -

În acte proprietar al resortului este un om de afaceri, care este implicat în afacerile cu carne de pui, care a primit mai multe terenuri în concesiune în zonă.

- Advertisement -

Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre de pe plan local, a realizat la 7 km de municipiul Alba Iulia, în localitatea Teleac, comuna Ciugud, cel mai mare teren de golf din ţară, cu o suprafaţă totală de 56 de hectare.

- Advertisement -
 În vecinătatea terenului de golf, Ioan Popa a dezvoltat şi un complex turistic de lux, cu facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la patru stele, investiţia totală ridicându-se la 15 mil. euro. Theodora Golf Club şi-a deschis oficial porţile în data de 15 octombrie 2017. Clubul a fost denumit după Theodora Popa, fiica antreprenorului Ioan Popa.

În realitate însă terenul de golf nu este încă gata, fiind deschis doar restaurantul și 6 vile. Investiția ar fi de circa 15 milioane de euro.

CITIȚI ȘI: VIDEO ȘI FOTO/ Iohannis cu Ioan Rus, Vulpea, Rareș Bogdan și Vasile Dâncu la inaugurarea unui resort de golf

La chermeza de sâmbătă de lângă Alba Iulia au fost prezenți fostul șef al Doi și un Sfert, generalul Virgil Ardelean zis Vulpea, foștii miniștrii Ioan Rus și Vasile Dâncu și jurnaliștii Rareș Bogdan și Octavian Hoandră de la Realitatea TV.

Penal. Acesta este cuvantul cu care mai multi oameni de afaceri il caracterizeaza pe Werner Rudolf Keul, vicepresedintele FC Sibiu. El a ajuns sa faca afaceri in numele Primariei, ai carei functionari sunt instruiti sa indrume majoritatea investitorilor catre el, scria Hotnews în 2005.

Keul este om de afaceri privat. Mai nou insa, o serie intreaga de oameni de afaceri sustin ca mai toate ofertele de servicii sau produse care ajung la Primarie, la Camera 15, sunt redirectionate catre Werner Keul, care negociaza in numele administratiei locale. Pentru a verifica aceste acuzatii, ZIARUL de Sibiu a creat un scenariu simplu. Mai intai a fost creat personajul Andrei Vulpescu, reprezentant al societatii comerciale Lumini SA Bucuresti, nume ales intamplator pentru o societate care a trimis o oferta de corpuri de iluminat stradal catre Primaria Sibiu acum aproximativ doua saptamani. Andrei Vulpescu a venit la Sibiu, dar a uitat la sediul firmei din Bucuresti datele de contact ale persoanei de contact recomandate de cei de la Primarie, si anume Werner Keul. Acest scenariu a fost livrat telefonic si reprezentantelor Camerei 15, din cadrul Primariei. Buna ziua. Am, inteles problema. Ca sa aflati aceste date sunati inca o data la centralista sa va dea legatura la Serviciul Relatii Externe si Dezvoltare”, a fost raspunsul primit de la functionarele amabile ale Camerei 15. Adresa domnulului Keul, da? Asteptati un pic sa va dau numarul de telefon mobil al domnului Keul, da?”, a fost raspunsul amabil venit din partea reprezentantei Departamentului de Relatii Externe. Intrebata si despre calitatea pe care o are Wener Keul in relatia cu Primaria, reprezentanta Departamentului a raspuns cu subinteles, mai scria siteul.

Vicepresedintele FC Sibiu, Werner Keul, a platit primarului Sibiului, Klaus Johannis, 40.000 de euro pentru un teren agricol de 5.000 de metri patrati. Prin aceasta tranzactie, Johannis si-a dublat averea in bani, estimata la 30.000 de euro, la jumatatea lui 2004, scria apoi Hotnews un an mai târziu, în 2006.

In 2002, firma la care Werner Keul este asociat unic si administrator W.K. Group SRL obtine autorizatia de constructie cu numarul 1.078, din 21 octombrie 2002. Autorizatia a fost emisa pentru amenajarea accesului rutier pentru complexul comercial XXL, a carui cladire era, in acea vreme, in proprietatea lui Werner Keul. Pentru respectivul acces rutier, Administratia Nationala a Drumurilor (AND) a prevazut drept solutie obligatorie un pasaj subteran, asemanator celui pe care aceleasi AND a impus-o si celor de la Carrefour, spre exemplu, la Bucuresti. Solutia pasajului subteran presupunea, insa, cheltuieli care, la acea vreme, ar fi depasit trei miliarde lei. Prin urmare, ceea ce a facut Werner Keul a fost o solutie la indemana. A cerut Primariei sa ii mute placa de intrare in orasul Sibiu cateva zeci de metri inspre Selimbar, astfel incat sa para ca intrarea in XXL face parte din zona administrativa a orasului Sibiu.Basca, de la conducerea Primariei a fost trimisa catre AND o cerere prin care bucata respectiva de drum era trecuta in administrarea Sibiului, astfel incat Keul s-a vazut liber sa construiasca accesul dupa cum a fost mai ieftin – undeva la 1,4 miliarde de lei. Desi mutarea seamana de la o posta a ilegalitate schimbarea granitelor administrative ale unei localitati se face numai prin lege, nu printr-o decizie de la nivel local -, Keul recunoaste franc faptul ca, pur si simplu, a mutat placuta de intrare din Sibiu, ca sa scape de cerintele AND, in ce priveste accesul rutier catre XXL. Ca detaliu neamintit de Keul, mutarea placutei a fost executata noaptea. Iar tot ca detalii, avizul de constructie pentru ridicarea cladirii complexului comercial nu va fi gasita niciodata in registrele Primariei Sibiu, deoarece aceasta a fost ridicata de la Primaria Selimbar, pe al carei teritoriu administrativ se afla inainte de sfarsitul lui 2002, mai scria sursa citată.

Numele lui Werner Rudolf Keul apare în mai toate afacerile imobiliare din Sibiu legate de Primărie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img