spot_img
3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăDezvaluiriDezvăluiri şocante ale unui fost apropiat al lui Kovesi şi Maior

Dezvăluiri şocante ale unui fost apropiat al lui Kovesi şi Maior

-

- Reclama -

DNA a fost preluată efectiv de către SRI. Şi aici încep complicităţile. Ca să fim exacţi: ale tuturor procurorilor DNA. Şi aşa s-a ajuns la altceva. Interesele punctuale ale SRI în anumite dosare de corupţie. Iar de aici începe showul. Cine, unde a intervenit, prin cine, ce l-a pus să facă, ăla ce a zis atunci, cum a fost, realiza sau nu realiza, accepta sau nu accepta, şi tot aşa. Iar o mare problemă o reprezintă intervenţiile fostului prim adjunct SRI, F. Coldea, ale lui Adrian Ciocârlan tot de la SRI. În plus, ale multor ofiţeri SRI care efectiv stăteau în birouri, la serviciu în acea perioadă, nu în SRI, ci chiar în DNA. Denunţători veneau la DNA de la SRI, în urma unor dealuri puturoase făcute cu SRI, primind protecţie penală în schimbul unor acordării unor sume sau preluării unor afaceri de către SRI/oameni/proxy din SRI, afirmă pe facebook jurnalista Sorina Matei, care a fost apropiată de DNA şi de Codruţa Kovesi şi l-a lăudat public pe fostul şef a SRI, George Maior.

- Reclama -

DNA epuizase reţelele mari şi transpartinice de corupţie, a început să ia oameni de pe funcţii sau pentru 3 peşti, au început derapajele, excesele, ţintele şi agendele au început să fie luate din stradă, iar unii procurori care ştiau lucruri au devenit ţinte şi ţinuţi sub o atentă supraveghere chiar de către SRI ca să nu vorbească. Pentru că instrumentaseră cazuri delicate în care uneori rezultatul a fost sau nu a fost cel dorit de SRI. În special de generalul Coldea. Apoi, în 2016, a venit decizia CCR. Şi aici e mult de discutat. Două filozofii, două concepte şi abordări despre Justiţie total diferite, cert este că, din punct de vedere legal, macaroana a fost tăiată. Problema este că SRI nu s-a oprit aici. Din cauza speţelor delicate, procurorii continuat să fie ţinte ale SRI. Cei care plecaseră până atunci sau au fost daţi afară, într-un fel s-au salvat. În alt fel, toţi au dosare ţinute să nu deschidă gura. Cum s-au făcut dosarele? Prin cele mai halucinante sesizări, totul folosit ca mijloc de şantaj, mai afirmă Matei.

- Advertisement -

La ceva timp după decizia CCR, scandalurile au început să se ţină lanţ de DNA, au început achitările din dosarele proaste instrumentate cu SRI, au început să mai pice oameni, judecătorilor nu le-a mai fost chiar atât de frică, iar persoanele cu care SRI a făcut dealuri au început să prindă curaj. Transpiraţie mare. Mai multe persoane, nu magistraţi, au fost trimise să discute cu denunţătorii ca aceştia să tacă.. Unii au tăcut, alţii nu, şi de aici s-a ajuns la o bulibăşeală totală în care ţinte au devenit şi denunţătorii care puteau vorbi, şi procurorii care şi-au dat seama ce s-a întâmplat şi care era în realitate modul de operare, iar de la şefia DNA şi SRI să vorbească cineva nu se poate accepta, mai afirmă ea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img