spot_img
4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasămediuÎCCJ respinge plângerea Elenei Udrea în cazul controlului judiciar pe cauțiune

ÎCCJ respinge plângerea Elenei Udrea în cazul controlului judiciar pe cauțiune

-

- Reclama -

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins miercuri plângerea fostului ministru Elena Udrea față de controlul judiciar pe cauțiune dispus de DNA, transmite Agerpres.

- Reclama -

Elena Udrea a fost marți la DNA pentru a clarifica problema bunurilor pe care le poate aduce garanție, după ce a susținut că nu are bani să achite cauțiunea de 5 milioane de lei.

- Advertisement -

Ea are la dispoziție cinci zile pentru a depune garanții și fonduri pentru plata cauțiunii de 5 milioane de lei, au declarat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Procurorii DNA au dispus vinerea trecută măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

- Advertisement -

Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

„Pentru a-și exercita influența, (…) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 de dolari și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media”, susțin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img