spot_img
11.3 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024
AcasăAnalizeSecretar de stat maghiar: În ultimii 15 ani, în Ungaria, s-au construit...

Secretar de stat maghiar: În ultimii 15 ani, în Ungaria, s-au construit atât de multe autostrăzi şi drumuri expres încât, în raport cu populaţia, nivelul de dezvoltare al reţelei naţionale de drumuri a ajuns la cel al ţărilor occidentale

-

În ultimii 15 ani, în Ungaria, s-au construit atât de multe autostrăzi şi drumuri expres încât, în raport cu populaţia, nivelul de dezvoltare al reţelei naţionale de drumuri a ajuns la cel al ţărilor occidentale – a declarat, marţi, la Eger, Bálint Nagy, secretar de stat în cadrul Ministerului Construcţiilor şi Transporturilor, cu ocazia celei de-a VII-a Conferinţe de Transporturi din Ungaria şi la cea de-a 48-a ediţie a Zilelor Drumurilor.

- Reclama -

Bálint Nagy a subliniat că, în timp ce în anul 2010 aproximativ 6 milioane de persoane aveau acces la reţeaua de drumuri de 2 benzi pe sens în mai puţin de 30 de minute, în 2023 acest număr a crescut la aproximativ 8,5 milioane. Printre oraşele recent conectate la reţeaua de drumuri se numără Eger, Szolnok, Salgótarján, Sopron şi Kaposvár – a enumerat politicianul.

- Advertisement -

Potrivit prezentării sale, deja 21 de municipii din Ungaria sunt accesibile prin drumuri de 2 benzi pe sens, iar în anul 2025 acest număr va creşte la 22, când Békéscsaba va fi, de asemenea, conectat la reţeaua de drumuri rapide.

„În ultimii 15 ani, am construit 4 poduri peste Tisa şi 4 poduri peste Dunăre şi, cu bucurie, vă pot anunţa că au început pregătirile pentru construcţia podului peste Dunăre, la Mohács” – a afirmat secretarul de stat.

- Advertisement -

„În prezent, sunt în desfăşurare 15 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de peste 1 318 miliarde de forinţi (3,29 miliarde euro)” – a declarat Bálint Nagy.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img