spot_img
11.3 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024
AcasăAnalizeToți cei 8 lideri politici ai statelor și teritoriilor Australiei îl vor...

Toți cei 8 lideri politici ai statelor și teritoriilor Australiei îl vor boicota pe Regele Charles

-

Monarhul britanic, Charles al III-lea, și soția sa, Regina Camilla se confruntă cu posibilitatea unui boicot din partea unora dintre politicienii de frunte în cursul apropiatei vizite de stat în Australia. Vizita va fi cel mai important turneu în străinătate al regelui de la diagnosticarea sa cu cancer și primul său în Australia în calitate de șef de stat al Regatului Unit.La recepția oferită cuplului regal în Canberra, la 21 octombrie, au fost invitați toți prim-miniștrii statelor federale ce compun Australia, dar niciunul nu pare a fi acceptat, invocând alte angajamente, relatează Sky News conform RFI.

- Reclama -

Potrivit Palatului Buckingham, regele urmează să se adreseze liderilor comunitari și politici în cadrul evenimentului.

- Advertisement -

Premierul statului Victoria, Jacinta Allan, a fost cel mai recent lider care a confirmat că nu va participa, în timp ce premierul Australiei de Sud, Peter Malinauskas, a dat vina pe o reuniune regională a cabinetului pentru absența sa preconizată.

Alți premieri au dat vina pe volumul de muncă care îi împiedică să participe la recepție, în timp ce Steven Miles din Queensland a declarat că se va concentra asupra campaniei sale electorale.

- Advertisement -

Regele este șeful statului australian și va susține o recepție la Parliament House, inima politică a țării.

Palatul Buckingham a declarat că la eveniment vor participa „lideri politici și comunitari”. Dar, se pare, nu toți. Niciunul dintre cei opt lideri politici ai statelor și teritoriilor Australiei nu va fi prezent și niciunul nu va fi acolo pentru a asculta discursul regelui Australiei.

Cotidianul Sydney Morning Herald descrie acest lucru drept o „neprezentare copilărească”. Cu doar două zile și jumătate de angajamente planificate în Australia, aceasta este o vizită furtunoasă.

Lasă puțin timp pentru discuții sau dezbateri cu privire la viitorul monarhiei. Studiile sociologice arată că sprijinul pentru republicanism în Australia nu este în creștere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img