spot_img
3.7 C
București
luni, noiembrie 25, 2024
AcasăActualitateSinuciderea de la multinaționala falimentară protejată de Macron din Timișoara

Sinuciderea de la multinaționala falimentară protejată de Macron din Timișoara

-

Cazul tinerei de la Timișoara, care s-ar fi sinucis după ce angajatorul, filiala din Timișoara a multinaționalei franceze Atos, ar fi insistat să-și dea demisia, ia amploare. Tânără de 33 de ani  a fost găsită moartă, în data de 30 august, în baia apartamentului său din Calea Șagului din Timișoara. Potrivit lui Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business, cel care a făcut public cazul, tragedia s-a produs la o zi după ce femeia a fost presată de superiori să prezinte un plan de îmbunătățire a performanțelor sau să își dea demisia, scrie Ziua de Vest.

- Reclama -

La o săptămână de la publicarea cazului, șefii Atos din Franța au anunțat că declanșează o investigație în cazul sinuciderii angajatei din Timișoara.

- Advertisement -

”Am reușit împreună să mișcăm lucrurile. Așteptăm să se facă dreptate și curățenie”, a scris Doru Șupeală. El a făcut public un mesaj primit pe LinkedIn de la Paul Peterson, Chief HR Officer al companiei multinaționale unde lucra tânăra care s-a sinucis. Șupeală a postat mesajul primit de la șeful global al departamentului de Resurse Umane al Atos, în care se spune că, pe lângă investigația internă, situația va fi supusă și unui audit extern, operat probabil de un organism independent.

Atos si Macron

- Advertisement -

În aprilie 2018, Donald Trump și-a găzduit omologul francez la o cină de stat la Casa Albă. Lista de invitați: președintele Macron și miniștrii săi au stat cu Tim Cook, Henry Kissinger și Thierry Breton.
Prezența lui Breton a fost departe de a fi surprinzătoare. În calitate de CEO al Atos, cu un venit net în creștere cu 5,8% față de an și cu achiziții majore de tehnologie, gigantul IT și consultanță a prosperat. După cum a declarat cu încredere Breton în octombrie 2018: „Atos va crea valoare substanțială pentru toate părțile interesate în următorii trei ani”.
A greșit. Împovărat de datorii, zbuciumat de dispute interne și luptă pentru a-și asigura cumpărătorii pentru zonele de afaceri aflate în evidență, prețul acțiunilor Atos a scăzut cu peste 90% în doar doi ani, scria presa la începutul acestui an. În ciuda legăturilor strânse ale companiei cu statul francez, unii experți se întreabă acum dacă afacerea poate supraviețui, mai ales acum că un acord de salvare a eșuat.

Ironia sorții: Thierry Breton, CEO-ul care a condus Atos prin ani de creștere vertiginoasă, a fost comisar european responsabil cu elaborarea strategiei digitale a Europei.
Macron este cunoscut ca un susținător al companiei. Cu toate că este aproape de faliment compania a primit afacerea gestionării și securitatea datelor IT la Jocurile Olimpice de la Paris.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img