spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăAnalizeNicolae Ciucă, după discuţii cu reprezentanţi ai industriei de apărare: Este responsabilitate...

Nicolae Ciucă, după discuţii cu reprezentanţi ai industriei de apărare: Este responsabilitate naţională tot ceea ce se întâmplă cu structurile de apărare, de la doctrină până la întrebuinţare

-

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că ceea ce se întâmplă cu structurile de apărare, indiferent de nivelul acestora, reprezintă „responsabilitate naţională”. Cucă aminteşte că bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027 se ridică la aproape 8 miliarde de euro, subliniind că este important ca structurile care ţin de industria de apărare, fie că sunt publice sau private, să acceseze proiectele şi programele care pot fi finanţate din aceste fonduri.

- Reclama -

„Este responsabilitate naţională tot ceea ce se întâmplă cu structurile de apărare, de la doctrină până la întrebuinţare. Dar în acelaşi timp trebuie să vedem partea de integrare pe nivele de standard şi pe tot ceea ce înseamnă noi capacităţi de producţie la nivel european, folosind standardele cele mai ridicate de tehnologie şi achiziţiile publice comune (la nivel european – n.r.)”, a declarat Nicolae Ciucă luni, în timpul unei vizite în judeţul Alba, unde a avut discuţii cu reprezentanţi ai industriei de apărare, inclusiv cu cei ai unui operator privat din acest domeniu.

- Advertisement -

Preşedintele Senatului consideră că este nevoie de un dialog cu mediul de afaceri din industria de apărare, ţinând cont şi de cele mai recente decizii din CSAT privind înzestrarea Armatei pentru următorii zece ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img