spot_img
22.8 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România!

Ciolacu: Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România!

-

Parteneriatul cu mediul privat este calea sigură pentru dezvoltarea României, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, care efectuează vineri o vizită de lucru, la Oradea, la fabrica Nokian Tyres.

- Reclama -

„Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România! Este impresionant ce am văzut la fabrica Nokian din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiţiei de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro! Este o unitate la cel mai înalt standard, unde – până la sfârşitul acestui an – vor lucra 300 de angajaţi, iar până în 2025 vor ajunge la 500 de angajaţi, plătiţi la nivelul salariilor occidentale. Relocată din Rusia în România, fabrica Nokian este un exemplu al unei reuşite care reuneşte un investitor de calibru internaţional, autorităţi locale şi Guvernul României care a susţinut puternic o asemenea investiţie. Pentru că parteneriatul cu mediul privat este cale asigură pentru dezvoltarea României”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -

El a subliniat importanţa modelului Nokian în construcţia Programului Naţional pentru Marea Industrie.

„Folosim acum modelul Nokian pentru a construi Programul Naţional pentru Marea Industrie, de 2 miliarde de euro. Pentru că firma finlandeză este, prin producţia românească exportată peste tot în lume, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României în lume! De aceea, sunt convins că succesul Nokian va atrage şi alţi mari investitori în ţara noastră”, a susţinut prim-ministrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img