spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeMinistrul polonez de Externe a cerut UE să oprească plățile pentru refugiații...

Ministrul polonez de Externe a cerut UE să oprească plățile pentru refugiații ucraineni

-

Ministrul polonez de Externe a cerut UE să oprească plățile pentru refugiații ucraineni. Șeful Ministerului de Externe al Poloniei, Radosław Sikorski, consideră că ajutoarele financiare pentru bărbații de vârstă militară constituie un stimulent financiar pentru evitarea mobilizării. Sikorski a propus încetarea plăților sociale pentru bărbații ucraineni aflați în țările europene, informează 112.ua.

- Reclama -

Potrivit jurnaliștilor DW, în culisele întâlnirii de la Kiev a Strategiei Europene de la Yalta (YES), el a afirmat că aceasta ar trebui să îi încurajeze să se întoarcă acasă pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși. ”În Ucraina nu ar trebui să existe stimulente financiare pentru a esschivarea de la  mobilizare”, a declarat ministrul polonez.

- Advertisement -

Sikorski a subliniat în mod special situația din Germania, unde ucrainenii aflați sub protecție temporară primesc ajutoare semnificative. Potrivit acestuia, plățile pot depăși 500 de euro, iar cu compensația pentru locuință suma poate ajunge la peste 1000 de euro pe lună de persoană. Această generozitate, în opinia politicianului polonez, ar putea constitui un obstacol pentru întoarcerea ucrainenilor în țara lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img