spot_img
16.4 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeIndia, canal de comunicare intre Putin și Zelenski

India, canal de comunicare intre Putin și Zelenski

-

India a fost de acord să transmită mesaje între președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Vladimir Zelensky, scrie Bloomberg, citând surse.

- Reclama -

În același timp, au adăugat interlocutorii, premierul indian Narendra Modi nu intenționează să devină mediator într-o înțelegere diplomatică. După cum explică agenția, această poziție se explică parțial prin dependența Indiei de resursele energetice și armele rusești ieftine și, prin urmare, autoritățile indiene s-au abținut să critice Moscova.

- Advertisement -

Este important ca Zelensky să se întâlnească cu premierul indian pentru a discuta despre rolul Indiei în restabilirea păcii, au spus surse. Cu toate acestea, este puțin probabil ca vizita să fie o platformă pentru declarații importante, deși sunt planificate mai multe acorduri, de exemplu în domeniul apărării și agro-industriei. Compania de stat ucraineană Zorya-Mashproekt discută cu partea indiană producerea în comun a turbinelor cu gaz utilizate pe navele de război, au precizat interlocutorii Bloomberg.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img