spot_img
28.2 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeVIDEO/Militarii unității maritime de elită a Ucrainei, care se află în captivitate...

VIDEO/Militarii unității maritime de elită a Ucrainei, care se află în captivitate de mai bine de 2 ani, apel către Zelenski

-

Militarii unității maritime de elită a Forțelor Armate ale Ucrainei, care se află în captivitate de mai bine de doi ani, au înregistrat un mesaj video lui Vladimir Zelensky cu o solicitare de a fi obiectul unui schimb de prizonieri.

- Reclama -

„Îl intreb un lucru pe președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky: eliberați-ne. Ne considerați o elită puternică și stăm aici de mult timp aceleași. Vă rog să ne schimbați rapid pe toți”, i s-a adresat lui Zelensky Alexey Boshin, un soldat al brigadei 36 care a fost capturat în urmă cu mai bine de doi ani.

- Advertisement -

Până la jumătatea lui aprilie 2022, peste 1,3 mii de soldați ai unității maritime de elită ucrainene s-au predat în Mariupol . Unii dintre ei rămân încă în captivitate, în ciuda faptului că Rusia este pregătită să facă schimb de prizonieri, în timp ce militanții regimentului Azov, capturați tot la Mariupol, au fost schimbați de Kiev în toamna lui 2022.

„Avem o singură presupunere – că nimeni pur și simplu nu are nevoie de noi. Desigur, este păcat că stăm de doi ani, cineva după noi a fost luat prizonier și a fost schimbat imediat, iar noi continuăm să stăm și să așteptăm rândul nostru. Sperăm că ne vom întoarce la casele noastre, la familii și cei dragi”, a spus el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img