spot_img
28.2 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeLiderul PNL Satu Mare îl acuză pe prefectul PSD că face "poliție...

Liderul PNL Satu Mare îl acuză pe prefectul PSD că face „poliție politică”

-

Deputatul Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, îl acuză pe prefectul județului Satu Mare, social-democratul Ioan Tibil, că face poliție politică și că ,,îi hăituiește pe primarii care nu sunt de la PSD”. ,,Prefectul acționează la comanda lui Govor, iar unde nu s-a votat PSD se trimit controale”, spune președintele Organizației Județene Satu Mare a PNL.

- Reclama -

,,Prefectul județului Satu Mare face poliție politică la comandă politică, la comanda lui Mircea Govor. Primarii care și-au câștigat mandatul, care nu sunt de la Partidul Social Democrat, încep să fie hăituiți de către prefectul județului Satu Mare. De către cel care ar trebui să reprezinte echilibrul și să fie garantul respectării legii în județul Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma, în cadrul unei conferințe de presă.

- Advertisement -

El a spus că prefectul Ioan Tibil ,,trimite corpul de control să intimideze primari si instituții publice la comanda lui Mircea Govor”. Președintele Partidului Național Liberal Satu Mare a declarat că, înainte de alegeri, prefectul a trimis controale în localitatea Socond, iar în ziua alegerilor ,,a stat toată ziua în Bixad”.

,,În ziua votului unde a stat toată ziua? În zona de interes unde i-a dictat șeful lui, adică la Bixad. Toată ziua a făcut campanie electorală, să se asigure că primarul, candidatul PSD, va fi favorizat, asta a făcut. (…) În data de 29.05 se depune o reclamație anonimă la Instituția Prefectului pentru că în comuna Socond s-ar fi reabilitat un părculeț, o zonă degradată din fața primăriei și acolo s-au făcut mari ilegalități, iar prefectul a trimis corpul de control pentru a intimida alegătorii din comuna Socond și pe primar. (…) S-a constat că nu e nicio problemă, dar băieții nu s-au oprit. Prefectul face o nouă încercare, la aceeași primărie, după ce a văzut rezultatele pe care le-a obținut PSD-ul în comuna Socond. Din frustrare mai convoacă un corp de control cu poliția împreună și acum pe cine vor să verifice? Pe agricultorii din comuna Socond, certificatele de producător ale agricultorilor, ale celor care muncesc în Socond. (…) Acest abuz nu-l pot tolera”, a spus Adrian Cozma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img