Ce a câștigat România în urma congresului PPE: manifestul PPE conține numeroase prevederi care sunt în beneficiul țării noastre.Ne-am reunit în Congresul PPE pentru a răspunde la o întrebare crucială: ce vom face pentru cetățenii UE în următorii cinci ani. Răspunsurile se regăsesc în manifestul PPE, pe care l-am aprobat la București. Delegația PNL, din care am făcut parte, s-a asigurat că manifestul conține reglementări în avantajul Românei, afirmă europarlamentarul Dan Motreanu, prim vicepreședinte PNL, pe Facebook.
CE SUSȚINE DAN MOTREANU:
PPE susține distribuirea echitabilă între statele membre a fondurilor din Politica Agricolă Comună. Sumele acordate fermierilor români trebuie să fie cât mai apropiate de cele pentru fermierii din vestul Europei. În iunie 2023, Parlamentul European a aprobat un amendament prin care solicitam, împreună cu alți europarlamentari români, Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul PAC.
Susținem reducerea decalajului dintre zonele rurale și cele urbane. Ne asigurăm că tinerii care aleg agricultura vor avea acces la terenuri pentru practicarea acesteia.
Accesul la sănătate pentru toții cetățenii UE, indiferent de locul în care trăiesc și de statutul social și economic, este unul dintre principiile manifestului. E un drum deja început: prin PNRR, inițiat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, România are acces la fonduri UE pentru construirea de spitale. Reducerea decalajului de salarizare în domeniul sănătății este o măsură menită să stopeze exodul lucrătorilor.
Vom reduce birocrația, introducând principiul eliminării a două reglementări vechi, odată cu introducerea uneia noi. E o strategie de care vor beneficia și IMM-urile românești.
Propunem un Plan Strategic ”Fabricat în Europa” 2030, un plan ambițios pentru o politică industrială comună.
Infrastructura strategică trebuie protejată de preluarea către țări terțe, precum China. Avem în vedere porturile, telecomunicațiile, infrastructura de energie și companiile noastre cele mai inovatoare.
PPE susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Extinderea programelor Erasmus și Discover EU prin care numeroși tineri, inclusiv din România, au primit burse sau posibilitatea de a cheltui gratuit.
Pregătim un plan „Brain Gain” prin care le oferim tinerilor șansa să se întoarcă în țara de origine.
„Dacă vrei pace, pregătește-te de război!”, spuneau romanii. Chiar dacă, din naivitate sau pentru a face jocurile Rusiei, mulți comentează negativ orice pregătire pentru apărare, nu putem ignora războiul de la granițele noastre. Ne propunem crearea unei Piețe Unice a Apărării și alocarea în viitorul Cadru Multifinanciar Anual a unor resurse suficiente pentru dezvoltarea unei industrii de apărare performante. Obiectivul pe termen lung este să dezvoltăm o Uniune Europeană a apărării cu forțe europene integrate terestre, maritime, aeriene și cyber.