spot_img
22.5 C
București
miercuri, iunie 26, 2024
AcasăAnalizeBloomberg: Ambasadorul ucrainean la Beijing ignorat de chinezi

Bloomberg: Ambasadorul ucrainean la Beijing ignorat de chinezi

-

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în China, Pavel Ryabikin, este ignorat de agențiile guvernamentale chineze – majoritatea cererilor sale pentru întâlniri în China au fost ignorate, scrie Bloomberg, citând o persoană familiară cu chestiunea.

- Reclama -

Ryabikin a fost numit ambasador al Ucrainei în China pe 26 aprilie 2023. De când a sosit la Beijing, el a trimis cereri de discuții către aproape 40 de ministere și municipalități, potrivit agenției. Cu toate acestea, până la urmă a reușit să organizeze doar câteva întâlniri.

- Advertisement -

Situația este diferită cu ambasadorul rus în China, Igor Morgulov, care a început să lucreze în țară în septembrie 2022. Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24 în februarie a acestui an, el a spus că 2023 „a fost un an foarte fructuos în ceea ce privește contactele la cele mai înalte niveluri”. „Am socotit că ambasada a participat la realizarea a 27 de vizite aici în China, de la nivelul de ministru federal și mai sus – până la șeful statului, și am fost vizitați de aproximativ o sută de delegații regionale în 2023. Toate acestea sunt cifre foarte impresionante”, a spus el. Potrivit acestuia, inclusiv datorită mecanismului întâlnirilor regulate la cel mai înalt nivel, Rusia și China au reușit să atingă un record în cifra de afaceri comercială.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img