spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeDupă ce Medvedev a oferit României părți din Ucraina, un membru al...

După ce Medvedev a oferit României părți din Ucraina, un membru al Comisiei Dumei pentru Apărare reacționează: Rusia nu ar trebui să cedeze teritorii nimănui. Polonia și România sunt ”țări neprietenoase”

-

Pe frontul ucrainean, președintele Zelenski se luptă să recruteze mai mulți militari, în timp ce Rusia avansează, constată Washington Post.

Pe de altă parte, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, susține că obiectivele militare ale Rusiei sunt de mare anvergură, iar Moscova nu se va opri până când conducerea ucraineană nu va capitula. Într-o ”prezentare belicoasă”, cum o cataloghează Reuters, Medvedev a susținut, luni că ”Ucraina este Rusia” și acest ”teritoriu istoric trebuie să se întoarcă acasă”. Mai mult, potrivit publicației ruse Gazeta, Medvedev a prezentat o hartă a împărțirii Ucrainei de către Rusia și alte trei țări. Astfel, regiunea Viniţa ar putea deveni parte a României, Ujgorod – a Ungariei, Polonia va primi Lviv, Ivano-Frankivsk şi Jitomir, iar restul regiunilor se vor alătura Rusiei. Ironizat în Newsweek că ar promova ”un imperalism de circ”, Μedvedev a generat ”discuții aprinse” și printre reprezentanții Dumei de Stat, după cum constată aceeași publicație rusă Gazeta. Astfel, invocând moștenirea Imperiului Rus și a Uniunii Sovietice, Viktor Soboliov, membru al Comitetului Dumei de Stat pentru Apărare, și-a exprimat opoziția față de declarațiile lui Medvedev și a susținut că Rusia nu ar trebui să cedeze teritorii nimănui. În plus, el a catalogat Polonia și România drept ”țări neprietenoase”. Tot luni, Medvedev a propus și expulzarea ambasadorilor UE din Rusia pentru refuzul de a se întâlni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. ”Nivelul relațiilor diplomatice cu țările Uniunii Europene ar trebui să fie redus”, a mai susținut Dmitri Medvedev într-o postare pe contul său în limba engleză de pe Platforma X. Potrivit agenției Tass, el și-a încheiat postarea în latină, decretând că ”Europa mortua est” (Europa este moartă).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img