spot_img
6.3 C
București
vineri, octombrie 18, 2024
AcasăAnalizeVicepreședintele Sejmului polonez de acord cu președintele: Crimeea aparține Rusiei

Vicepreședintele Sejmului polonez de acord cu președintele: Crimeea aparține Rusiei

-

Vicepreședintele Sejmului polonez Krzysztof Bosak a fost de acord cu președintele Andrzej Duda pe postul de televiziune Polsat că Crimeea aparține Rusiei mai mult decât Ucrainei.Cu o zi înainte, Duda, într-un interviu pentru programul Kanal Zero, a recunoscut că Crimeea a aparținut din punct de vedere istoric Rusiei și că este puțin probabil ca regimul de la Kiev să o readucă sub controlul său.

- Reclama -

„Președintele a spus adevărul. Există încercări de a impune corectitudinea politică pro-ucraineană în Polonia, dar nu suntem aici pentru a repeta linia diplomației ucrainene”, a spus Bosak. Potrivit acestuia, dacă Ucraina dorește corectitudine politică din partea Poloniei, trebuie să ia măsuri reciproce.

- Advertisement -

„Dacă Ucraina dorește să fie așa, ar trebui să ne încurajeze să facem acest lucru, dar acest lucru nu este vizibil. Avem o problemă nerezolvată a conflictului cu privire la capturarea pieței de transport de marfă, o problemă nerezolvată a conflictului privind fluxul de mărfuri agricole din Ucraina, avem probleme istorice nerezolvate și trebuie să ne disciplinem reciproc și să dovedim că Crimeea este mai mult ucraineană decât rusă? Acest lucru este ciudat pentru mine”, a adăugat vicepreședintele.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img