spot_img
15.8 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăAnalizePreședintele sârb către Occident: Nu veți reuși să schimbați prin violență Puterea...

Președintele sârb către Occident: Nu veți reuși să schimbați prin violență Puterea de la Belgrad

-

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că, în ciuda tuturor încercărilor Occidentului, nu va exista nicio schimbare violentă a puterii în Serbia.

- Reclama -

„Dar trebuie să-mi spui, care mai este scopul? Ce vrei, să faci presiuni pe cineva să schimbe voința electorală, să „fure” alegerile din ordinul tău? Ai ajuns la putere? Poporul nu nu te vrea și au decis și tu vrei să schimbi voința alegătorilor, așa cum credeai că se va face, dacă nu într-un mod violent. Ce rost are?”, s-a adresat Vucic în timpul unui discurs duminică,

- Advertisement -

„Agențiile guvernamentale își vor face treaba, dar voi spune că indiferent ce vor încerca, nu va exista nicio schimbare violentă a puterii sau nimic în Serbia. În Serbia, puterea se schimbă prin alegeri, Serbia este o țară democratică, va fi întotdeauna așa în viitor, nu doar acum” , a subliniat liderul sârb.El a adăugat că demonstranții pot protesta în fiecare zi, pentru că de ani de zile „în fiecare zi cineva protestează, face zgomot sub ferestrele” reședinței sale din Belgrad și este obișnuit cu asta.

Reprezentanții opoziției și-au exprimat, la 18 decembrie, dezacordul cu victoria coaliției din jurul Partidului Progresist Sârb, aflat la guvernare, la alegerile de la Belgrad. Liderii opoziției, Marinika Tepic și Miroslav Aleksic, au intrat în clădirea comisiei electorale, au prezentat „dovezi foto” și documente despre încălcări și cereri de anulare a rezultatelor, au intrat în greva foamei și își adună zilnic cetățenii pentru proteste în fața clădirii Comisiei Electorale Republicane.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img