spot_img
18.9 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeLiderii Statelor Unite și Israelului nu vor asista la inaugurarea președintelui argentinian...

Liderii Statelor Unite și Israelului nu vor asista la inaugurarea președintelui argentinian Javier Miley

-

Liderii Statelor Unite și Israelului nu vor asista la inaugurarea președintelui argentinian Javier Miley, în ciuda faptului că îi consideră aliați importanți.Ceremonia va avea loc duminică. În timpul campaniei electorale, Miley a spus în mod repetat că intenționează să se concentreze pe cooperarea cu Washington și Tel Aviv.

- Reclama -

Delegația SUA va fi condusă de șefa Departamentului Energiei, Jennifer Granholm.

- Advertisement -

Ministrul israelian de externe Eli Cohen a sosit deja la Buenos Aires ; în călătoria sa este însoțit de familiile ostaticilor mișcării palestiniene Hamas de origine argentiniană, care se vor întâlni și cu Miley.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a mulțumit lui Miley într-o conversație telefonică din această săptămână pentru sprijinul său în conflictul din Orientul Mijlociu și intenția sa de a muta ambasada Argentinei la Ierusalim. Netanyahu l-a numit-o pe Miley „un adevărat prieten al poporului evreu” și l-a invitat să viziteze țara.Miley a spus anterior că vrea să se convertească la iudaism pentru a deveni primul președinte evreu din istoria Argentinei. 

- Advertisement -

Preşedintele armean Vahagn Khachaturian va vizita şi el Buenos Aires. Argentina găzduiește cea mai mare diasporă armeană din America Latină.

În timpul campaniei electorale, Miley a declarat în mod repetat că intenționează să nu mai promoveze legăturile la nivel guvernamental cu principalii parteneri comerciali ai Argentinei – China și Brazilia . El a motivat acest lucru prin faptul că nu a vrut să facă afaceri cu comuniștii și socialiștii.După alegerea sa, Miley și-a înmuiat retorica. Astfel, el l-a invitat la inaugurare pe președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, iar în invitație s-a exprimat în favoarea dezvoltării fructuoase a relațiilor dintre țări. În același timp, liderul țării vecine nu va veni la Buenos Aires. Miley l-a criticat personal pe Lula da Silva în mod repetat, numindu-l un oficial corupt. Ca răspuns, șeful departamentului de relații publice din Brazilia, Paulo Pimenta, a spus că Miley ar trebui să-i ceară scuze pentru remarcile ofensatoare.

În plus, oponentul lui Lula da Silva, fostul președinte Jair Bolsonaro, a fost invitat la ceremonie . Drept urmare, ministrul de externe Mauru Vieira va veni la inaugurare din Brazilia. China va fi reprezentată de reprezentantul special al președintelui chinez Xi Jinping și de vicepreședintele Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului (Comitetul permanent al NPC) Wu Weihua.

La ceremonie a fost invitată și Rusia . Acesta va fi reprezentat de ambasadorul în Argentina, Dmitri Feoktistov.La ceremonie și-au confirmat prezența și președinții Uruguay, Chile, Paraguay, Ecuador și Ungaria. În plus, Vladimir Zelensky urmează să viziteze Buenos Aires.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img