spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeVlad Nistor despre summit-ul PPE din Croația

Vlad Nistor despre summit-ul PPE din Croația

-

Săptămână aceasta, între 26 și 29 septembrie, au avut loc la Split, în Croația, pe țărmul Mării Adriatice, zilele de studiu ale Partidului Popular European (PPE). 

- Reclama -

Grupul PPE este cel mai vechi grup politic din Parlamentul European, și cel mai numeros, cu 177 de deputați din toate statele membre ale UE. Dezideratele grupului de centru-dreapta sunt crearea unei Europe mai puternice și mai sigură pe sine, construită în slujba cetățenilor săi. Scopul declarat al Grupului PPE este crearea unei Uniuni mai competitive și mai democratice, în care oamenii își pot construi viața pe care și-o doresc. În acest moment, PPE are patru președinți europeni și nouă prim-miniștri.

- Advertisement -

”Zilele noastre de studiu sunt ultima mare întâlnire a familiei PPE înainte de alegerile europene pentru a discuta prioritățile pentru restul mandatului și campania europeană. Desigur, suntem deosebit de bucuroși să fim primiți de prim-ministrul Plenković, care a făcut din Croația o poveste de succes europeană. Avem nevoie de o Europă care contează pentru oameni și care îi reunește, care să protejeze și să modeleze viitorul nostru comun”, a declarat deputatul european Manfred Weber, președintele Grupului PPE. 

Pe lângă premierul Plenković, printre participanți se numără președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Parlamentului European Roberta Metsola și alte personalități importante ale PPE precum premierul grec Kiriakos Mitsotakis, prim-ministrul finlandez Petteri Orp și ministrul bulgar de externe Maria Gabriel.

- Advertisement -

Profesorul Vlad Nistor, europarlamentar român ales din partea Partidului Național Liberal, membru al Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European, a făcut câteva precizări cu referire la acest eveniment important pentru viitorul PPE și al Uniunii Europene.

Eurodeputatul a menționat că în fruntea agendei reuniunii Grupului PPE de la Split, Croația, de săptămâna aceasta, s-a aflat campania pentru alegerile europene din 2024. Acest principal subiect al întâlnirii, la care au fost prezenți președintele Comisiei Europene și președintele Parlamentului European, anume alegerile care vor avea loc în primul jumătatea lunii iunie a anului viitor, a reprezentat un punct esențial în reformularea direcției ideologice a partidului. 

Pe lângă pregătirea pentru alegerile din 2024, probleme precum agricultura și viitorul zonelor rurale sunt și ele pe ordinea de zi. Inovația, infrastructura, locurile de muncă și o Europă echitabilă sunt, de asemenea, subiecte de discuție, precum și securitatea europeană, inteligența artificială și extinderea uniunii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img