spot_img
18.9 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán anunță un plan în 15 puncte în fruntea Guvernului până...

Viktor Orbán anunță un plan în 15 puncte în fruntea Guvernului până în 2034

-

Viktor Orban vrea să rămână prim-ministru al Ungariei până în 2034. El a anunțat acest lucru la un picnic tradițional în satul Kötsche, scrie ziarul Telex , citând surse dintre invitații evenimentului.

- Reclama -

Înainte, Orban a vorbit despre intenția sa de a rămâne premier doar până în 2030. El a explicat schimbarea planurilor prin faptul că bătăliile la scară largă din Ucraina. El a adăugat că vrea să vadă o Ungarie „mai mare, mai puternică și mai bogată”, intenționează să obțină respect pentru țară în lume și a propus un plan în 15 puncte pentru atingerea acestor obiective.

- Advertisement -

Printre acestea, el a enumerat rezolvarea problemei demografice, crearea unei economii bazate pe muncă, trecerea de la împrumutat la creditor, dezvoltarea armatei, introducerea unui pașaport digital și așa mai departe.

Premierul maghiar a recunoscut că popularitatea guvernului a scăzut recent, dar a subliniat că nu este la fel de mult ca a altor partide de guvernământ din Europa. Potrivit acestuia, în Germania popularitatea partidelor de opoziție depășește deja ratingurile coaliției de guvernământ – iar scăderea sprijinului este asociată cu dificultăți economice; salariile reale scad pentru prima dată într-un deceniu. „Societatea nu este obișnuită cu asta, ci cu o creștere constantă”, a explicat el, promițând că va corecta situația.

- Advertisement -

Orban conduce partidul conservator Fidesz. Și-a început cariera politică în anii 1980, folosind retorica anticomunistă și a cerut trupelor sovietice să părăsească Ungaria. Mai târziu a abandonat ideile liberale.

În timpul primului său mandat ca prim-ministru (1998–2002), Orbán s -a arătat a fi un conservator de centru-dreapta. El a condus guvernul pentru a doua oară în 2010. Dacă Orban rămâne prim-ministru până în 2034, mandatul său total va fi de aproximativ 28 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img