spot_img
23.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
AcasăAnalizeRusia vrea ca Algeria să fie liderul Africii de Nord: "Trimitem un...

Rusia vrea ca Algeria să fie liderul Africii de Nord: „Trimitem un semnal clar întregii lumi că Rusia şi Algeria sunt hotărâte să ducă o politică externă independentă şi să îşi apere interesele naţionale în pofida presiunilor fără precedent din partea Occidentului”

-

Rusia este pregătită să consolideze potenţialul militar al Algeriei, fiind interesată în poziţia acesteia de lider în Africa de Nord, a declarat marţi ministrul rus al apărării Serghei Şoigu cu ocazia întâlnirii cu omologul său algerian Said Chengriha, potrivit EFE și Agerpres.

- Reclama -

La rândul său, „Ministerul rus al Apărării este pregătit să contribuie la creşterea potenţialului militar al forţelor armate algeriene”, a afirmat Şoigu în declaraţii citate într-un comunicat al ministerului.

- Advertisement -

Moscova este interesată de „poziţia de lider a Algeriei şi de consolidarea securităţii şi stabilităţii regionale în Africa de Nord”, a subliniat ministrul rus al apărării, evocând declaraţia de parteneriat strategic semnată de preşedinţii celor două ţări, a căror relaţie de prietenie permite dezvoltarea dinamică a relaţiilor bilaterale.

„Trimitem un semnal clar întregii lumi că Rusia şi Algeria sunt hotărâte să ducă o politică externă independentă şi să îşi apere interesele naţionale în pofida presiunilor fără precedent din partea Occidentului”, a spus Serghei Şoigu.

- Advertisement -

Chengriha a asigurat că ţara sa face tot posibilul pentru a-şi consolida capacitatea militară pentru a contracara ameninţările şi pericolele cu care se confruntă statul.

În acest sens, el a denunţat „comportamentul distructiv” al puterilor occidentale.

Ministrul algerian a reamintit sprijinul acordat de Uniunea Sovietică în 1954 pentru revoluţia care a dus la independenţa Algeriei faţă de Franţa în 1962.

În cadrul summitului Rusia-Africa, preşedintele rus Vladimir Putin s-a oferit săptămâna trecută să coopereze cu ţările de pe continent, în special cu cele din Sahel, pentru a le consolida securitatea şi suveranitatea.

Cu ocazia acestui summit care a avut loc joi şi vineri la Sankt Petersburg, delegaţiile africane s-au putut familiariza cu sistemele antiaeriene ruseşti şi cu cele mai recente modele de arme ale corporaţiei Kalaşnikov.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img