spot_img
18.9 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeMinistrul ungar al agriculturii la Tusványos: Oferim o finanţare naţională suplimentară de...

Ministrul ungar al agriculturii la Tusványos: Oferim o finanţare naţională suplimentară de 80% pentru a completa fondurile de dezvoltare ale UE

-

Autosuficienţa alimentară este o chestiune strategică în umbra războiului – a declarat joi, la Băile Tuşnad, ministrul ungar al agriculturii, în cadrul unei mese rotunde organizate la cea de-a 32-a ediţie a Universităţii Libere de Vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos (Tusványos), potrivit unui comunicat emis de minister.

- Reclama -

István Nagy a reamintit că agricultura ungară a trebuit să facă faţă unor provocări serioase, după seceta istorică au urmat efectele negative ale războiului şi “sancţiunile greşite ale Bruxelles-ului” care au afectat Ungaria. Situaţiile negative trebuie însă exploatate ca oportunităţi – a adăugat el. 

- Advertisement -

Ministrul a subliniat: guvernul ungar a creat legături mai strânse cu fermierii maghiari, deoarece agricultura şi alimentaţia maghiară reprezintă un sector strategic. Prin urmare, guvernul a decis să ofere o finanţare naţională suplimentară de 80%, proporţia maximă permisă de legislaţia Uniunii Europene, pentru a completa fondurile de dezvoltare ale UE. Astfel vor fi disponibili de trei ori mai mulţi bani pentru dezvoltarea agriculturii decât în perioada anterioară de finanţare UE – a declarat ministrul.

István Nagy a mai afirmat: coloana vertebrală a ţării este mediul rural, de aceea trebuie făcut totul pentru a-l consolida. Modul de viaţă rural şi pe păstrarea tradiţiilor reprezintă un punct central pentru guvern. “Acestea reprezintă ţinta eforturilor noastre de zi cu zi” – a adăugat ministrul. 

- Advertisement -

El a mai declarat că în prim-planul măsurilor se află consolidarea lanţului de aprovizionare scurt şi susţinerea produselor locale, precum şi continuarea consolidării autosuficienţei. Competitivitatea sectorului agricol şi situaţia celor ce trăiesc din agricultură trebuie consolidate şi mai mult – a subliniat ministrul agriculturii potrivit comunicatului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img