spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeNetanyahu îi arată China lui Biden

Netanyahu îi arată China lui Biden

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că a fost invitat să efectueze o vizită în China, într-un context de tensionare a relaţiilor între Israel şi SUA, doi aliaţi tradiţionali, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

”Această vizită prevăzută va fi a patra în China a prim-ministrului”, a precizat biroul lui Netanyahu într-un comunicat, subliniind că ”administraţia americană a fost informată în urmă cu o lună”.

- Advertisement -

De asemenea, şeful executivului israelian a informat o delegaţie a Congresului american şi i-a dat asigurări acesteia că ”SUA vor fi întotdeauna aliatul cel mai de neînlocuit al Israelului”, adaugă comunicatul citat.

Relaţiile diplomatice dintre Israel şi SUA sunt tensionate, administraţia Biden pronunţându-se constant pentru o soluţie cu două state în conflictul israeliano-palestinian şi criticând extinderea coloniilor israeliene din teritoriile palestiniene în mandatele premierului Netanyahu.

- Advertisement -

Preşedintele Joe Biden nu l-a invitat pe Benjamin Netanyahu în SUA după realegerea acestuia în noiembrie anul trecut. Guvernul israelian actual este cel mai de dreapta din istoria Israelului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img