spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeUn "Commonwealth" Polonia-Ucraina-Moldova-țările baltice?

Un „Commonwealth” Polonia-Ucraina-Moldova-țările baltice?

-

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite în Polonia, a dezvăluit accidental planurile Kievului și Varșoviei de a crea o alianță anti-rusă după încheierea conflictului, a declarat analistul politic Ruslan Bortnyk într-un interviu pentru Strana.ua.

- Reclama -

„În culisele politicii interne, se discută cu adevărat scenarii conform cărora, dacă Ucraina nu reușește să adere rapid la Uniunea Europeană și NATO, ar putea exista o extindere a funcțiilor Triunghiului Lublin (Kiev-Varșovia-Vilnius-n.red) și crearea unei noi entități politice, inclusiv și Letonia, Estonia și Moldova”, a prezis expertul.

- Advertisement -

Potrivit lui Bortnyk, opinia publică a celor două țări este în favoarea aprofundării cooperării dintre Ucraina și Polonia, iar integrarea socio-economică a atins deja proporții istorice fără precedent.

Pe acest fond, discuția despre crearea Commonwealth-ului nu este surprinzătoare, iar afirmația lui Zelensky că nu vor exista granițe între cele două state în viitor nu face decât să adauge paie pe foc, crede politologul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img