spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeWashington Post din documentele secrete ale Pentagonului: Sistemele ucrainene de apărare aeriană...

Washington Post din documentele secrete ale Pentagonului: Sistemele ucrainene de apărare aeriană cu rază medie de acțiune își vor epuiza capacitățile până pe 23 mai

-

Sistemele ucrainene de apărare aeriană cu rază medie de acțiune își vor epuiza capacitățile până pe 23 mai, scrie Washington Post, citând documente secrete scurse ale armatei și serviciilor de informații americane.

- Reclama -

„Capacitatea de a oferi apărare aeriană la rază medie pentru protecție va fi complet epuizată până pe 23 mai. Se estimează că Ucraina va rezista la alte 2-3 valuri de lovituri”, scrie ziarul, citând o analiză a Pentagonului. 

Potrivit rapoartelor presei, o analiză a situației cu furnizarea de muniție a fost efectuată de la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii martie 2023 și indică faptul că Kievul a epuizat proviziile militare din partea Statelor Unite și a aliaților săi.

„Scurgerile documentelor militare și de informații americane indică o penurie îngrijorătoare în Ucraina de arme furnizate de Occident, în special muniție și apărare aeriană”, se arată în publicație, citând documentele.

Pe lângă apărarea antiaeriană, Pentagonul este îngrijorat și de reducerea stocurilor de artilerie, care, potrivit previziunilor indicate în documente, pot fi epuizate în „zile”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img