spot_img
13.2 C
București
marți, octombrie 1, 2024
AcasăAnalizeȘeful Marelui Stat Major al Armatei SUA: America nu are muniție să...

Șeful Marelui Stat Major al Armatei SUA: America nu are muniție să înceapă un război

-

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum „extraordinar” de muniţie şi că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită, scrie AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

- Advertisement -

„Nivelul incredibil de consum de muniţie” este o „mare lecţie” a conflictului din Ucraina care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar fi un război în peninsula coreeană sau un război al puterilor între Statele Unite şi Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

- Advertisement -

„Încă mai avem de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (…) sunt pregătite” pentru a face faţă oricărei situaţii, a afirmat Mark Milley.

Un înalt oficial al Pentagonului, Gabe Camarillo, a afirmat cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multă muniţie de artilerie.

Camarillo a precizat că SUA caută să producă mai multe muniţii de calibrul 155 mm, lansatoare şi rachete Javelin, precum şi muniţie pentru sistemele de lansatoare de rachete de precizie Himars. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img