spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeWall Street Journal: SUA intenționează să tripleze numărul de trupe staționate în...

Wall Street Journal: SUA intenționează să tripleze numărul de trupe staționate în Taiwan pentru a antrena forțele locale

-

SUA intenționează să tripleze numărul de trupe staționate în Taiwan pentru a antrena forțele locale, relatează Wall Street Journal, citând oficiali americani. 

- Reclama -

SUA intenționează să desfășoare între 100 și 200 de militari pe insulă în următoarele luni, în creștere față de aproximativ 30 anul trecut. Potrivit oficialilor, extinderea prezenței a fost planificată luni de zile, înainte de incidentele cu baloane în spațiul aerian american.

- Advertisement -

Forța suplimentară va avea sarcina de a antrena forțele taiwaneze nu numai în utilizarea sistemelor de arme americane, ci și în manevre militare de apărare împotriva unei potențiale ofensive chineze. 

Situația din jurul Taiwanului a escaladat semnificativ după o vizită pe insulă la începutul lunii august a anului trecut de către Nancy Pelosi, pe atunci președintele Camerei Reprezentanților SUA. China, care consideră insula una dintre provinciile sale, a condamnat vizita lui Pelosi, considerând că această mișcare este sprijinul SUA pentru separatismul taiwanez și a organizat exerciții militare la scară largă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img