spot_img
17.8 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăAnalizePutin: Statele Unite au distrus în mod flagrant ordinea mondială de după...

Putin: Statele Unite au distrus în mod flagrant ordinea mondială de după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a construi o lume în stil american în care „nu există decât un singur stăpân”

-

Statele Unite au distrus în mod flagrant ordinea mondială de după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a construi o lume în stil american în care „nu există decât un singur stăpân”, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin în discursul său privind starea națiunii adresată Adunării Federale.

„SUA s-au retras din Tratatul ABM (privind limitarea sistemelor de apărare antirachetă – TASS), după cum știți. Totul este în trecut. Este important să subliniem că relațiile noastre (relațiile SUA-Rusia – TASS) s-au deteriorat. Și Totul se datorează SUA. Ei au fost cei care, după prăbușirea Uniunii Sovietice, au început să revizuiască rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, să construiască o lume în stil american în care există un singur stăpân, un singur domn.” a spus Putin.

- Advertisement -

„În acest scop, ei au început să distrugă grosolan toate bazele ordinii mondiale stabilite după al Doilea Război Mondial, pentru a șterge moștenirea atât a Ialtei, cât și a lui Potsdam. Pas cu pas, au început să revizuiască ordinea mondială stabilită, demontând securitatea și sisteme de control al armelor”, a subliniat președintele.

Potrivit lui Putin, Statele Unite „au planificat și desfășurat o serie întreagă de războaie în întreaga lume”. „Și toate, repet, cu un singur scop – să spargă arhitectura relațiilor internaționale creată după al Doilea Război Mondial”, a subliniat șeful statului.

- Advertisement -

Putin a adăugat că SUA, după prăbușirea Uniunii Sovietice, au căutat să-și stabilească pentru totdeauna dominația globală, fără a ține cont de interesele Rusiei moderne și de interesele altor țări. „Desigur, situația din lume după 1945 s-a schimbat: noi centre de influență au apărut și se dezvoltă rapid”, a continuat el, „dar este inacceptabil că SUA au început să remodeleze ordinea mondială numai pentru sine, exclusiv în propriile interese egoiste”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img