spot_img
14.4 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăAnalizeDirectorul Departamentului de Studii Europene de la Institutul Chinez de Studii Internaționale:...

Directorul Departamentului de Studii Europene de la Institutul Chinez de Studii Internaționale: UE va fi târâtă în mai multe tulburări dacă vor continua să urmeze SUA

-

Autoritățile americane folosesc NATO ca pe o capcană pentru a submina economia europeană și pentru a întări controlul asupra politicii UE, scrie cotidianul chinez Global Times citând experți.

- Reclama -

„SUA au în minte un obiectiv rău intenționat atunci când presează membrii NATO să majoreze bugetul apărării. Având în vedere criza energetică actuală și situația severă a inflației din UE, creșterea bugetului pentru apărare poate cauza și mai mult nemulțumirea publicului față de guverne, facilitând exercitarea influenței SUA asupra guvernelor din țările UE”, spune sursa citată.

- Advertisement -

Directorul Departamentului de Studii Europene de la Institutul Chinez de Studii Internaționale, Cui Hongjian, consideră că „problemele energetice ale Europei sunt în primul rând legate de aprovizionare, deoarece aprovizionarea din Rusia a fost întreruptă”.

„Cu toate acestea, chiar dacă unele țări europene găsesc alternative, vor avea în continuare prețuri mari la energie în viitorul apropiat”, avertizează Cui.

- Advertisement -

El subliniază că „anumite națiuni europene, în special cele cu economii semnificative, își vor pierde competitivitatea ca urmare a costurilor ridicate ale energiei”.

Cui a subliniat că îngrijorarea se referă la „reacția ulterioară în lanț și daune sistemice, mai degrabă decât penuria de alimente și energie pe termen scurt”.

El a amintit că, deoarece sub presiunea SUA „sprijinirea Ucrainei a fost făcută de UE, SUA și NATO au folosit pe deplin criza din Ucraina pentru a consolida influența în UE”.

„Analiștii au spus că planul NATO de a crește bugetul pentru apărare este o modalitate prin care SUA să șantajeze UE, solicitându-i să servească pentru un obiectiv strategic stabilit de SUA și, pe măsură ce conflictul Rusia-Ucraina continuă, UE va fi târâtă în mai multe tulburări dacă vor continua să urmeze SUA ”, se spune în articol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img