spot_img
28.8 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăActualitatePreședintele Serbiei: Aș putea scrie o carte sau face un film de...

Președintele Serbiei: Aș putea scrie o carte sau face un film de acțiune despre presiunile Occidentului

-

Serbia nu analizează problema schimbării politicii sale privind sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat, marți, președintele sârb, Aleksandar Vučić, răspunzând la întrebarea dacă Belgradul intenționează să își revizuiască poziția cu privire la politica de sancțiuni și să introducă restricții împotriva Rusiei.

- Reclama -

„În ceea ce privește sancțiunile, ne-am exprimat poziția în urmă cu aproape 190 de zile, printr-o decizie a Consiliului de Securitate. Aceste decizii sunt deja în vigoare de șase luni, iar prin asta, Serbia își arată seriozitatea. Nu se știe niciodată ce s-ar putea întâmpla într-o zi, dar ne arătăm seriozitatea și fermitatea, convingerile noastre. Aceasta este politica noastră şi în acest moment nu ne gândim deloc să o schimbăm. Cred că politica pe care am dus-o până acum s-a dovedit a fi inteligentă, în ciuda tuturor dificultăților pe care a trebuit să le îndurăm” – a spus Vučić.

- Advertisement -

Liderul sârb a adăugat că s-ar putea scrie o carte sau face un film de acțiune despre toată presiunea pe care țara sa a experimentat-o ​​în ultimele șase luni, pe tema sancțiunilor împotriva Rusiei. „Aș putea scrie o carte mai groasă decât „Capitalul” lui Marx despre asta. Ne păstrăm politica” – a subliniat președintele Serbiei. Anterior, deputații Parlamentului European au adoptat cu majoritate de voturi o rezoluție prin care se cere Serbiei să se alăture sancțiunilor UE împotriva Rusiei, precum și să semneze un acord privind dezvoltarea relațiilor cu nerecunoscuta Kosovo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img