Producția de bere germană în pericol – Fără malț, fără sticle, nu se poate face bere. Toate depind de energia din gazul rusesc. „Fiind o industrie consumatoare de energie, fabricile de bere sunt relativ dependente de gaz”, a declarat Georg Schneider, președintele Asociației Berarilor din Bavaria și al fabricii de bere Schneider Weisse din Munchen. Potrivit lui Schneider, producția de malț și producția de sticle depind în special de gaz, scrie nordbayern.de.
Malțul este din cereale – orz sau grâu – „care trebuie să germineze mai întâi”, a spus Schneider. Germinarea este întreruptă de un proces de uscare, numit „darren” în jargonul tehnic. Acest lucru se face în mare parte cu gaz. „Dacă gazul nu mai curge, nu vom mai avea malț”.
Arzătoarele cu combustibil dublu care pot fi acționate cu gaz sau ulei sunt răspândite în fabricile de bere. Aceste arzătoare sunt folosite si in alimentarea cu energie pentru curățarea complexă a sticlelor.
Potrivit lui Schneider, sticlele de bere sunt, de asemenea, fabricate în general folosind sursa de energie de bază. „Avem o anumită îngrijorare aici. Sticla lichidă este în rezervoare uriașe care trebuie încălzite tot timpul”, a spus Schneider. „Dacă o astfel de cadă se răcește, se sparge”.
Producția de capace, care sunt realizate din oțel, este, de asemenea, consumatoare de energie. „Oțelul trebuie laminat”, a spus Schneider. „Chiar și realizarea etichetelor este o poveste consumatoare de energie”, transmite Ziarul Românesc din Germania.