spot_img
10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeJoe Biden ''are pe mâini sângele'' victimelor regimului saudit

Joe Biden ”are pe mâini sângele” victimelor regimului saudit

-

Preşedintele american Joe Biden, care a avut o întrevedere cu Mohammad bin Salman în Arabia Saudită, „are pe mâini sângele” următoarei victime a prinţului moştenitor, a denunţat pe Twitter, vineri, logodnica lui Jamal Khashogii, jurnalist asasinat în 2018, informează AFP conform Agerpres.

Redactându-şi mesajul ca şi cum l-ar fi scris logodnicul său, Hatice Cengiz s-a adresat lui Biden: „Acesta este modul în care îi trageţi la răspundere pe cei responsabili de moartea mea? Sângele următoarei victime a lui MBS (supranumele lui Mohammad bin Salman) este pe mâinile voastre”.

- Advertisement -

Jamal Khashoggi, editorialist la Washington Post critic la adresa puterii saudite, a fost ucis şi dezmembrat pe 2 octombrie 2018 în clădirea consulatului saudit de la Istanbul, în timp ce venise să ceară documentele necesare pentru căsătoria cu logodnica sa turcoaică.

După asasinarea lui, Joe Biden a promis că va reduce monarhia din Golf la statutul de „paria” şi a declasificat un raport ce conchidea că prinţul moştenitor „validase” acest asasinat.

- Advertisement -

Cu toate acestea, preşedintele american a sosit vineri la palatul regal din Jeddah, unde l-a salutat cordial pe Mohammad bin Salman cu pumnul strâns („check”), formă de salut răspândită după apariţia COVID-19.

„Primul ‘check’ între preşedintele Biden şi Mohammad bin Salman a fost mai rău decât o strângere de mână – a fost ceva ruşinos”, a declarat Fred Ryan, directorul publicaţiei Washington Post. Acest gest cordial „reflectă nivelul de intimitate şi de confort pe care i-o oferă lui MBS ‘izbăvirea’ nejustificată pe care el o dorea”, a adăugat Ryan într-un comunicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img