spot_img
7.7 C
București
marți, octombrie 22, 2024
AcasăAnalizeFacturile la electricitate scad cu până la 20% în Spania și Portugalia...

Facturile la electricitate scad cu până la 20% în Spania și Portugalia datorită plafonării prețurilor

-

Plafonarea preţurilor la electricitate în Spania şi Portugalia, autorizată de Bruxelles în cadrul „excepţiei iberice”, a intrat marţi în vigoare, astfel că facturile la electricitate ale gospodăriilor ar urma să scadă cu 15% până la 20%, potrivit autorităţilor din cele două ţări, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Această măsură, aprobată miercuri de Comisia Europeană, „se va aplica până la data de 31 mai 2023 şi de ea vor beneficia toţi consumatorii”, a declarat ministrul spaniol al Tranziţiei Ecologice, Teresa Ribera, pentru postul public de televiziune.

- Advertisement -

Măsura va permite protejarea gospodăriilor spaniole şi portugheze, care vor beneficia de o reducere importantă la factura la electricitate, pe o piaţă turbulentă şi complicată din cauza războiului din Ucraina, a adăugat Teresa Ribera.

După discuţii îndelungate, Spania şi Portugalia au obţinut permisiunea Uniunii Europene pentru a fi exceptate de la sistemul tarifar energetic european, din cauza lipsei de interconexiuni electrice cu restul Uniunii Europene, situaţie care îi penalizează pe consumatorii din cele două state din peninsula iberică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img