spot_img
14.7 C
București
luni, septembrie 30, 2024
AcasăAnalizeRusia: Zona din jurul Insulelor Kurile, abandonată de pescarii japonezi, va fi...

Rusia: Zona din jurul Insulelor Kurile, abandonată de pescarii japonezi, va fi în curând ocupată de companiile rusești de pescuit

-

Zona de apă din jurul Insulelor Kurile, abandonată de pescarii japonezi, va fi în curând ocupată de companiile rusești de pescuit, a declarat viceprim-ministrul și plenipotențiarul prezidențial din Districtul Federal din Orientul Îndepărtat, Iuri Trutnev, la o ședință plenară a summitului mass-media din Orientul Îndepărtat.

- Reclama -

Marți, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Rusia va suspenda implementarea unui acord interguvernamental cu Japonia privind anumite aspecte de cooperare în domeniul captării resurselor marine vii până când Tokyo își va îndeplini angajamentele financiare.

- Advertisement -

„Avem un anumit deficit de acele teritorii unde este posibil să pescuim productiv și să producem fructe de mare. Prin urmare, aici există concurență. Sunt sigur că companiile noastre de pescuit rusești vor veni în acest loc”, a spus Trutnev.

El a adăugat că deficitul este creat în special prin programul „cote în schimbul investițiilor”. În cadrul acestui program, guvernul alocă companiilor cote pentru extracția resurselor biologice acvatice în schimbul construirii de nave de pescuit și fabrici de procesare a peștelui în Orientul Îndepărtat.

- Advertisement -

„Vedem ce se întâmplă acum: unele companii vând, renunță la domeniul lor de activitate, dar apoi nu se întâmplă nimic negativ. Companiile rusești vin acolo și continuă să lucreze. Cât despre rezervele principale și zăcămintele minerale – nu vor fi luate din Rusia. În situația cu Insulele Kurile, cu pescuitul în jurul Insulelor Kurile – nu vor duce [peștele] nicăieri”, a spus viceprim-ministrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img