spot_img
28.9 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe taiwanez: Un eventual atac al Chinei asupra Taiwanului ar avea...

Ministrul de externe taiwanez: Un eventual atac al Chinei asupra Taiwanului ar avea un impact economic mai mare decât invazia Rusiei în Ucraina deoarece insula produce aproximativ 90% din cipurile şi semiconductorii din lume

-

Ministrul de externe taiwanez a declarat că un eventual atac al Chinei asupra Taiwanului ar avea un impact economic mai mare decât invazia Rusiei în Ucraina, deoarece insula produce aproximativ 90% din cipurile şi semiconductorii din lume. China a observat atent invazia Rusiei în Ucraina, iar vecinul său Taiwan ia în considerare posibilitatea ca Beijingul să întreprindă o acţiune similară prin trimiterea unor forţe invadatoare de-a lungul Strâmtorii Taiwan.

- Reclama -

Într-un podcast apărut astăzi, ministrul de externe al Taiwanului i-a spus preşedintelui Comitetului pentru Politici Externe din Parlament că poporul taiwanez este determinat să se apere împotriva oricărei invazii din partea Chinei. El a avertizat că Beijingul încearcă să îşi extindă forţa autoritară în regiunea Asia-Pacific – relatează corespondentul BBC.

- Advertisement -

SUA au aprobat vânzarea de echipamente navale în valoare de 120 de milioane de dolari către Taiwan, care a salutat joi un acord ce va contribui la întărirea „pregătirii de luptă” a insulei, preocupată de „activităţile frecvente” ale Chinei din apropierea sa, relatează AFP şi Reuters.

Vânzarea propusă, ce se referă la piese de schimb pentru nave şi sisteme navale, va îmbunătăţi „capacitatea beneficiarului de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare”, a declarat miercuri într-un comunicat agenţia Pentagonului de cooperare pentru apărare şi securitate (DSCA).

- Advertisement -

Este vorba de a patra vânzare de arme către Taiwan în timpul preşedinţiei lui Joe Biden şi a treia de la începutul acestui an. Niciuna dintre părţi nu a dat detalii privind echipamentele implicate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img