spot_img
21 C
București
joi, octombrie 10, 2024
AcasăAnalizeLaura Vicol anunță că un fost ministru al Justiției a vrut să...

Laura Vicol anunță că un fost ministru al Justiției a vrut să desființeze prin lege Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție

-

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, îl critică pe fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, pentru susținerea proiectului USR privind eliminarea răspunderii disciplinare a magistraților care ignoră decizii ale Curții Constituționale sau ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.
”Comisia Juridică a Camerei Deputaților a propus azi plenului Camerei Deputaților să respingă aberația lansată de o mare parte a parlamentarilor USR, care au propus nici mai mult nici mai puțin decât ca judecătorii să nu mai răspundă disciplinar când ignoră decizii ale Curții Constituționale sau ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Un mic tertip legislativ și desființăm două instituții fundamentale”.
Laura Vicol s-a declarat șocată de faptul că un fost ministru al Justiției, respectiv Stelian Ion, a putut susține o astfel de propunere ”aberantă”. Stelian Ion se află printre cei 30 de deputați și senatori ai USR, inițiatori ai unui proiect de act normativ care urmărește să elimine din Legea privind Statutul judecătorilor și procurorilor a prevederilor referitoare la răspunderea disciplinară a magistraților, în cazul ignorării deciziilor Curții Constituționale sau ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.
”Ce să zic? Cam rapidă trecerea de la apărarea ”statului de drept” la dărâmarea instituțiilor sale, din partea unui fost ministru al Justiției. Oribil.
Din păcate, acesta este USR-ul în momentele sale de ”glorie”: în loc de construcție, preferă să pună ranga pe orice le iese în față” acuză social-democrata.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img