spot_img
1.4 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăMureșLider UDMR: Cei care critică vizita președintei Ungariei sunt "propagandişti ai Rusiei"

Lider UDMR: Cei care critică vizita președintei Ungariei sunt „propagandişti ai Rusiei”

-

Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre scandalul provocat de declaraţiile preşedintelui Ungariei, aflată în vizită privată în România, că partidele din coaliţie au o guvernare matură. El a precizat că sunt câţiva interesaţi, în principal din zone extremiste, care încearcă să bage băţul prin gard, iar aceste iniţiative vin în principal din zona rusească. Cei care astăzi în România încearcă să pună comunitatea maghiară în zona de adversari nu fac altceva decât sunt propagandişti ai Rusiei, a mai spus el conform news.ro.

- Reclama -

”Unii, în momentul de faţă, observ de ceva timp, tot caută nod în papură, în anumite chestiuni. Nu există aceste lucruri. În general, tot apar din anumite zone, destul de obscure, anumite teme. Este o hartă a busericilor reformate, eu cred că în România avem, o libertate a religiilor, cei care comentează să citească mai mult, nu cred că trebuie să ne apucăm în momentul de faţă să ostracizăm şi să punem pe rug bisericile”, a mai spus deputatul UDMR. 

El a precizat, despre reacţia MAE, la declaraţiile preşedintelui Ungariei, că ”şi domnul Aurescu se ocupă de românii din afara graniţelor şi este foarte bine”.

”Ungaria a preluat modelul dublei cetăţenii după legea dublei cetăţenii româneşti. Avem peste un milion şi ceva de români în Moldova, sau ţările învecinate, 3 milioane de români în afara graniţelor, statul român sprijină învăţământul în limba română, în Spania, Italia, Portugalia. Prin Biserica Română construim biserici unde avem comunităţi de români. (..) Avem preoţi pe care îi plăteşte statul român, în aceste ţări din afara graniţelor, plătiţi din bugetul de stat al României”, a mai spus Odon, precizând că el consideră acest lucru bun.

Întrebat dacă vizita preşedintei Ungariei a provocat tensiuni în coaliţie, Szabo Odon a spus: ”Eu nu cred acest lucru, avem o guvernare matură. Sunt câţiva interesaţi, în principal din zone extremiste, care încearcă să bage băţul prin gard. Şi aceste iniţiative vin în principal din zona rusească”.

Parlamentarul UDMR a precizat că ”cei care astăzi în România încearcă să pună comunitatea maghiară în zona de adversari nu fac altceva decât sunt propagandişti ai Rusiei”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img