spot_img
14.7 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăDezvaluiriȘeful liberal al CJ Vrancea și-a găsit cu cine să "colaboreze": Zona...

Șeful liberal al CJ Vrancea și-a găsit cu cine să „colaboreze”: Zona controlată de cartelurile de droguri mexicane

-

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a avut joi o primă întrevedere în sistem de videoconferință cu domnul Marius-Gabriel Lazurca, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Mexic. Discuția a vizat o viitoare colaborare între județul Vrancea și Mexic (în special statul Chihuahua), în domeniul economic, turistic și academic, cu accent pe specificul viti-vinicol al județului Vrancea, scrie Monitorul de Vrancea.

Statul Chihuahua este unul din locurile cele mai violente din Mexic și unul din cartierele generale ale traficanților de droguri, Ciudad Juárez fiind pe locul al doilea după Tijuana în numărul de crime.

- Advertisement -

Chihuahua este zona de trafic cu droguri spre Statele Unite unde se înfruntă cartelurile Juárez şi Sinaloa.

Cartelul Juárez este un cartel al traficanților mexicani de droguri condus, până în iulie 1997 , de Amado Carrillo Fuentes , anul în care a murit misterios.

- Advertisement -

Grupul este legat de frații „Philippippo” și „Cardo” Pozzi ( cartelul Cali ) și, prin forme de rudenie dobândită, de frații Ochoa ( cartelul Medellín ). De ani de zile cartelul Juárez transportă droguri, în principal cocaină , în Statele Unite în numele cartelurilor columbiene, inclusiv prin utilizarea aeronavelor.

Până în prezent, există 950 de pandille (sau bande ) care operează în Juarez, dintre care cel mai important este „ Los Aztecas ”, din care provin asasinii aripii înarmate a Cartelului Juarez numit „linia”.

Înființată în principal în Culiacán, Sinaloa, operațiunile sale se desfășoară în mai mult de jumătate din statele Mexicului și aproape întreaga graniță cu Statele Unite. După ce a purtat războaie cu alte organizații, a reușit să profite de teritoriile dominate în trecut de cartelurile Juarez și Tijuana, grupuri slăbite și anihilate de Cartelul Sinaloa. Comanda vizibilă a organizației criminale este Ismael Zambada, alias „el Mayo”, lider máximo de la capturarea (pentru a treia oară) și extrădarea în Statele Unite a lui Joaquín „el Chapo” Guzmán

Cartelul Sinaloa deține controlul absolut al culturilor de mac (din care se extrage opiu) și marijuana într-una din cele mai periculoase regiuni din Mexic și este, de asemenea, epicentrul traficului de droguri din această țară: El Triángulo Dorado (Triunghiul de Aur), o regiune care include statele Sinaloa, Durango și Chihuahua, agreu accesibile din cauza geografiei lor montane care asigură protecția culturilor ilegale, precum și traficanților care se ocupă de acestea și care le procesează în laboratoare clandestine.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img