spot_img
21.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeTrump despre acțiunile lui Putin în Ucraina: E un geniu. Biden e...

Trump despre acțiunile lui Putin în Ucraina: E un geniu. Biden e incompetent

-

Fostul președinte Donald Trump l-a lăudat pe rusul Vladimir Putin pentru strategia sa în estul Ucrainei, argumentând că liderul rus l-a depășit pe Joe Biden declarând republicile separatiste Donețk (DPR) și Lugansk (LPR) state suverane.

- Reclama -

„Am intrat ieri și l-am văzut pe un ecran de televiziune și am spus: „Acesta este geniu“”, i-a spus Trump, prezentatorul de radio, Buck Sexton, într-un interviu acordat marți. „Putin declară o mare parte a Ucrainei – a Ucrainei – Putin o declară independentă”. El a adăugat : „Oh, e minunat.”

- Advertisement -

Fostul comandant șef al SUA a spus că o astfel de întorsătură a evenimentelor nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă ar fi fost încă în funcție, acuzându-și predecesorul de incompetență, referindu-se la mișcarea Rusiei în Donbass, inclusiv potențiala misiune de menținere a păcii a Moscovei drept „inteligentă”.

„Aceasta este cea mai puternică forță de pace – am putea folosi asta la granița noastră de sud”, a glumit Trump. „Aceasta este cea mai puternică forță de pace pe care am văzut-o vreodată. Erau mai multe tancuri armate decât am văzut vreodată. Vor păstra pacea în regulă.”

- Advertisement -

Biden a anunțat marți sancțiuni economice împotriva Moscovei și desfășurarea forțelor americane în regiunea baltică, ca răspuns la ceea ce el a numit „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”. Trump a susținut că Rusia acaparează, în esență, teritoriul fără repercusiuni grave, ceea ce a spus că se datorează faptului că Putin este un „tip inteligent”.

„Iată un tip care este foarte priceput, îl cunosc foarte bine…”, a spus Trump. „Iată un tip care spune: „Știți, voi declara o mare parte din Ucraina independentă”, a folosit cuvântul „independent”. „Și vom ieși și vom intra, și vom ajuta la păstrarea păcii.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img